Entre els que tornen a casa per Nadal i els que aprofiten les vacances per marxar de viatge, aquests són dies de més trànsit a l’aeroport i a les estacions com la de Sants. Fins al 8 de gener, les aerolínies ofereixen més de dos milions de seients per arribar o enlairar-se al Prat, mentre que Renfe reforça un 6 % els serveis d’AVE i llarga distància fins a les 840.000 places entre Catalunya i la resta d’Espanya.

Aquest divendres va ser un dels dies de més activitat a l’aeroport del Prat, amb 856 enlairaments o aterratges. Els mateixos que hi ha programats per divendres 30 i vuit més dels que s’esperen per dilluns 2, quan molts tornaran a la ciutat després d’uns dies de vacances amb la família que viu lluny o simplement gaudint del Nadal en un altre racó del món. En canvi, demà, el dia de Nadal en si, és una jornada de menys activitat al Prat, amb només 373 operacions previstes. En total, des del 24 de desembre fins al 8 de gener, l’aeroport té programats 11.652 enlairaments o aterratges, amb una oferta de 2.094.220 seients per part de les companyies aèries.

Avui la zona d’arribades de l’Aeroport del Prat estava plena de gent esperant els seus familiars. Molts d’ells han aprofitat les vacances de Nadal per tornar uns dies a casa, com el Carlos Cuyás, que viu a Ciutat del Cap, a Sud-àfrica: “Tenía muchas ganas de venir, hacía un año que no veía a mi familia y a mis amigos.”. Avui també ha arribat l’Andrea Carrere, que estava estudiant a Sant Diego. A l’últim moment li van anul·lar el vol, però ha arribat a temps pel sopar d’aquesta nit: “Vaig haver de trucar la companyia perquè em reorganitzessin tots els vols.”

En aquestes mateixes dates, els trens AVE i llarga distància de Renfe ofereixen 51.000 places extra per viatjar entre Catalunya i el centre, nord, sud i llevant peninsular. Les destinacions amb més demanda i, per tant, més reforçats són Andalusia, tot el corredor mediterrani i les connexions amb el nord d’Espanya. Als serveis internacionals de Renfe-SNCF que connecten amb França, durant el període de les festes de Nadal es posen en circulació un total de 61.560 places.