tren Rodalies

Els usuaris del servei de Rodalies han tornat a viure un matí complicat per una doble incidència. D’una banda, una incidència que afectat les instal·lacions entre Montcada i Reixac i el Clot ha provocat retards al l’R2, l’R2 Nord i l’R11 que han superat els 30 minuts. A això, s’hi ha afegit una altra avaria que s’ha produït de matinada i ha obligat a tallar la circulació de trens de l’R3 entre Ripoll i Torelló.

En el cas de l’R2 i l’R2 Nord, l’avaria ha estat a les vuit del matí. Alguns usuaris han denunciat a les xarxes socials que els retards anaven molt més enllà de la mitja hora i que han estan esperant 50 minuts l’arribada del tren.

Circulació tallada a l’R3 entre Ripoll i Sant Quirze de Besora

La segona incidència a Rodalies ha estat a la línia R3, que ha estat tallada entre Ripoll i Torelló fins a quarts de dotze del matí a causa d’una avaria en el sistema d’electrificació. La incidència s’ha produït a les 5.50 hores, quan el pantògraf d’un comboi s’ha enganxat amb la catenària, segons han apuntat fonts de Renfe i Adif. El tren viatjava en sentit sud i a l’interior hi havia 10 passatgers. A les 7.12 hores el comboi ha pogut continuar la marxa. Tècnics de Renfe i Adif s’han desplaçat fins al punt per reparar l’avaria.

Mentre hi havia el tall de circulació s’ha establert un transport alternatiu per carretera pel tram afectat.

Segon dia de retards als trens de llarga distància entre Barcelona i Madrid

I encara una tercera incidència que, en aquest cas, afecta els trens de llarga distància i alta velocitat entre Barcelona i Madrid. Una avaria al pantògraf de l’estació madrilenya d’Atocha ha obligat a tallar la circulació de trens entre les dues ciutats durant sis hores. El servei s’ha restablert minuts abans de les vuit del matí, però es mantenen els retards al servei. Aquest és el segon dia consecutiu amb retards a l’alta velocitat entre Barcelona i Madrid, després de l’avaria d’aquest dilluns a les Borges Blanques.