tall ave renfe sants

(ACN/ Redacció) Els trens d’alta velocitat entre Madrid i Barcelona han circulat aquest dilluns al matí amb demores com a conseqüència d’una incidència en el canvi d’agulles que s’ha produït a l’altura de les Borges Blanques (les Garrigues). Segons han apuntat fonts d’Adif, l’avaria s’ha registrat a les 8.10 hores d’aquest dilluns i el pas de combois s’ha hagut d’interrompre durant prop d’una hora. A les 09.30 hores s’ha restablert el servei, tot i que els trens han hagut de circular per via única entre les Borges Blanques i Lleida. No ha estat fins a quarts d’onze que Adif ha resolt el problema i s’han reobert les dues vies.

La previsió és que es puguin recuperar els horaris de forma progressiva. Tot i això, per ara segueixen registrant-se retards que afecten tots els trens de les línies d’alta velocitat, tant els de l’AVE com els de Ouigo i d’Iryo.

Retards de prop d’una hora i mitja

Per tot plegat, alguns combois han circulat amb molt de retard. És el cas de dos trens AVE que havien de sortir a les 10 del matí i han registrat demores de 80 minuts.

Matí amb incidències també a Rodalies

Aquest matí també s’han produït retards a Rodalies. Una incidència a Arc de Triomf provoca demores a les línies l’R1, l’R3 i l’R34. La circulació no està interrompuda però el servei funciona “de forma irregular”, ja que han de circular més lents de l’habitual.