El tren ha descarrilat just quan entrava a l'estació de Plaça de Catalunya. Una de les rodes s'ha sortit de la via per culpa d'un problema al canvi d'agulles. Automàticament el comboi s'ha aturat i s'han obert les portes perquè pogués sortir tothom. Tot plegat ha passat a uns quinze metres de l'andana. Més enllà de l'ensurt, tots els passatgers han pogut sortir pel seu propi peu. De fet, els serveis d'emergència no han hagut d'atendre ningú. El descarrilament ha passat poc abans de les onze del matí i durant prop d'una hora s'ha hagut d'aturar el servei entre les estacions de Plaça de Catalunya i Provença. A molts passatgers l'avaria els ha agafat per sorpresa. Cap a les dotze s'ha començat a normalitzar el servei. De les cinc vies que hi ha a Plaça Catalunya només dues estan operatives. Les línies S1 i S2 funcionen, tot i que amb retards. Per a la resta, s'ha de fer trasbord a Gràcia o Sarrià. "No en sabia res..." "Pensava que estaven fent una pel·lícula..." "Mira, a veure com ho podrem fer..." Tècnics de Ferrocarrils de la Generalitat estan treballant per tornar el tren a la via i restablir el servei amb normalitat.

La incidència s’ha produït poc abans de les 11 del matí a l’entrada d’un tren de la línia L7 (Reina Elisenda) cap a la via 5 de l’estació de la plaça de Catalunya El servei s’ha normalitzat a les 11.45. L’evacuació dels usuaris afectats, que s’ha portat a terme sense cap incident, i la interrupció temporal del servei entre les estacions de Plaça de Catalunya i Provença, que s’ha allargat durant una hora, han obligat a tancar també l’accés a l’estació de Ferrocarrils de la plaça de Catalunya.

Les línies afectades han estat l’S1 en direcció Terrassa i l’S2 en direcció Sabadell. També l’L7 (Avinguda Tibidabo) ha hagut d’oferir servei alternatiu amb un tren llançadora des de Gràcia i l’L6 (Reina Elisenda) des de Sarrià. El tren immobilitzat com a conseqüència del petit descarrilament ha estat recol·locat sobre les agulles i ha pogut tornar a circular per les vies amb normalitat abans de les 12 del migdia. Tot i l’ensurt, ningú no n’ha resultat ferit.