El pla per ordenar la mobilitat a la muntanya de Montjuïc ja està a punt. L’Ajuntament, així com l’organització, recomanen utilitzar el transport públic. Tot i això, una part dels assistents als diferents espais de la competició optarà per anar-hi en vehicle privat. Per evitar un caos en la circulació, s’han habilitat diversos espais d’aparcament especial que sumen, en total, 1.927 places d’aparcament. També hi haurà, però, zones on l’estacionament estarà total o parcialment restringit durant tots o alguns dels dies durant els Mundials, que pots consultar en aquest interactiu.

Servei especial de transport públic

Des d’aquest divendres i fins al proper 4 d’agost, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) reforça el servei habitual de la Línia 150 de bus, que fa el recorregut entre la plaça d’Espanya i el Castell de Montjuïc. Els vehicles articulats d’aquesta línia circularan amb més freqüència per facilitar l’accés a les competicions.

A les nits es posarà en funcionament un servei especial d’autobusos de baixada del Palau de Sant Jordi a la plaça d’Espanya, que circularà de 21.30 a 23.30 hores, per recollir els assistents a les diferents competicions i actes. El bitllet d’aquest autobús especial costarà 1,50 euros i els vehicles portaran un indicador de línia en què es podrà llegir Pl. Espanya – Palau St. Jordi.

L’altra opció per accedir als escenaris dels Campionats del Món de Natació en transport públic serà utilitzar el metro, en concret les línies 2 i 3, i baixar a l’estació de Paral·lel i enllaçar amb el telefèric de Montjuïc, que funciona de 7.30 a 22 h els dies feiners i de 9 a 22 h el cap de setmana.

Altres restriccions

Durant els diferents dies de competició hi haurà altres afectacions en el trànsit. Els dies en què hi hagi previstos aforaments superiors a les 6.000 persones, la Guàrdia Urbana tallarà la circulació de vehicles a l’avinguda de l’Estadi, en el tram situat entre el carrer dels Jocs Olímpics i el passeig Olímpic (indicat al mapa). Aquests talls, però, es concretaran sobre la marxa i afectaran diferents trams que es podran utilitzar com a zones d’evacuació i seguretat.

Durant aquests dies, les Piscines Bernat Picornell seran d’ús exclusiu per a la competició i els usuaris acreditats; per tant, els abonats no podran accedir a l’estacionament habitual. Per últim, al carrer de Pierre de Coubertin (pel qual s’accedeix a un dels aparcaments habilitats de manera extraordinària), s’establirà un sentit únic de circulació amb entrada pel passeig Olímpic i sortida pel carrer dels Jocs del 92. El dia 27 de juliol, i de manera especial, també hi haurà restriccions d’estacionament al tram del Mirador del Palau Nacional, situat al costat Llobregat del MNAC.

Per acabar, depenent de les condicions d’aforament a les competicions de salt d’alçada els dies 29, 30 i 31 de juliol, també hi pot haver talls de trànsit puntuals a la calçada mar del passeig de Colom. Per acabar, es controlarà i s’actuarà en funció de les necessitats de mobilitat als entorns del Palau Sant Jordi (on es troba el centre principal de premsa), l’Estadi Olímpic Lluís Companys, l’Anella Olímpica i altres zones de la muntanya.