La mobilitat a l’àrea metropolitana quan comencen les vacances es complica. Això és el que preveu el Servei Català de Trànsit, que assegura que els dos caps de setmana que queden de juliol s’intensificarà el trànsit a la carretera, sobretot cap a zones turístiques de de la Costa Brava i la Costa Daurada. Els horaris en què les carreteres poden registrar més retencions són el divendres de les 15 a les 21 h i el dissabte de les 6 a les 14.30 h, pel que fa a l’operació sortida.

Segons el director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, és cert que en els darrers anys s’ha notat un augment de la mobilitat interna a causa de la crisi. En aquesta mobilitat interna, a més, cal sumar-hi la mobilitat de vehicles procedents de la resta d’Europa que també circularan per la xarxa viària catalana. Per això, la via més conflictiva es preveu que sigui l’AP-7, sobretot en els trams de La Roca del Vallès i Cardedeu en sentit nord i a Martorell en sentit sud.

Per tal de reduir els possibles accidents també es posarà en marxa una campanya de conscienciació viària que començarà el proper 22 de juliol. Es tracta de la continuació d’una campanya que es va difondre a finals de l’any passat i que, entre altres elements, el Servei Català de Trànsit assegura que va ajudar a reduir la xifra de víctimes a les carreteres.  En el que portem de 2013 hi ha hagut 75 morts a la xarxa viària catalana, la xifra més baixa dels últims anys. D’aquesta xifra, però, 20 morts són motoristes, un punt negre que cal millorar.