tarifes tmb 2022 renfe gratis

Aquest dijous, 1 de setembre, entren en vigor les noves tarifes de TMB 2022 rebaixades i la gratuïtat dels trens de Rodalies i mitjana distància de Renfe fins al 31 de desembre. A Catalunya, Renfe ha expedit un total de 102.971 abonaments gratuïts per a Rodalies a Barcelona i 17.702 per a mitjama distància a tot Catalunya.

A banda de la gratuïtat dels abonaments de Renfe, també comença a aplicar-se a partir d’aquest dijous la reducció de preu al transport urbà i interurbà, fins a un 50 % el preu d’abonaments integrats de transport públic, com la T-Usual i la T-Jove, i del 30 % en els bitllets multiviatge com la T-Casual. La bonificació estarà en funcionament fins al 31 de desembre.

Els abonaments comprats durant aquest període caducaran el 15 de gener del 2023.

Cues a les màquines per comprar els abonaments

Durant les primeres hores d’aplicació de les noves tarifes hi ha hagut algun problema puntual a les màquines autovenda de Renfe que no tenien aplicat el descompte. Segons ha explicat Renfe, però, aquests problemes ja s’han pogut resoldre.

També a primera hora del matí hi ha hagut algunes cues a les màquines d’autovenda de les estacions de metro. A diferència dels abonaments de Renfe, que es podien comprar amb antelació, la rebaixa als abonaments integrats amb descompte només es podien adquirir a partir d’aquest dijous.

Recuperar el nombre de passatgers prepandèmia

TMB confia que la rebaixa de les tarifes del transport públic de Barcelona ajudi a recuperar el nombre d’usuaris d’abans de la pandèmia. Segons les xifres aportades per l’ens, el 2021 es van comptabilitzar 424,8 milions de viatges en totes les línies de metro i autobús, mentre que el 2019 el total va ser de 627,34 milions. Per tant, el descens el 2021 respecte a dates prepandèmiques va ser del 32,29 %