Els talls de trànsit a la via Laietana comencen a ocasionar les primeres afectacions als conductors. Tot i que els canvis en la circulació han començat en un diumenge amb poc moviment de vehicles per aquesta zona, veïns i taxistes denuncien que ha faltat informació. Aquest primer dia les feines han obligat a tancar també els carrils de baixada, i això ha indignat algunes persones. De fet, alguns conductors han quedat atrapats quan han accedit a la via.

Ha estat el cas d’un taxista que ha explicat a betevé que ha arribat fins a la zona que estava tallada al trànsit perquè en alguns carrers paral·lels del Gòtic li “han obert la barrera pels taxis”. Un cop ha arribat a la via Laietana, però, la policia no el deixava passar i ha hagut de deixar els clients allà mateix, “sense acabar el trajecte”.

El problema principal és que excepcionalment aquest diumenge la via Laietana ha quedat tallada en ambdós sentits de la marxa, entre la plaça d’Urquinaona i la plaça d’Antoni Mauri, per tal que els operaris poguessin descarregar el material i col·locar les tanques per poder iniciar les obres. De fet, la previsió és que la circulació de baixada seguirà oberta amb un carril per al trànsit privat i un per al transport públic durant els treballs.

També alguns veïns s’han vist afectats pel tall i comenten que caldria un distintiu per poder accedir-hi. Una de les veïnes, per exemple, explica que si han de recollir una persona gran o portar un paquet a casa no poden fer-ho. L’afectada comenta que està “a favor de les obres perquè serà un gran bé per als veïns i tota la ciutat”, però considera que “no ho estan fent correctament”: “Sabem que hem de tenir paciència, però també hem de tenir informació”. A més, també es refereix al transport públic i diu que “s’ha de fer molta volta perquè ho han tallat tot”.

La remodelació s’allargarà més de dos anys

Les obres de remodelació de la via Laietana han de servir per ampliar voreres i reduir-hi el trànsit privat. Els treballs s’allargaran més de dos anys i es faran en dues fases. En la primera, s’actuarà entre la plaça d’Urquinaona i la d’Antoni Maura durant 14 mesos. Les actuacions comporten la prohibició de circular en sentit pujada i només ha quedat obert un carril per arribar a la plaça d’Antoni Maura i accedir als pàrquings de la Catedral i del Mercat de Santa Caterina. En tot cas, no és possible arribar fins a Urquinaona.