El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha anunciat que a partir de dilluns 24 de febrer la Guàrdia Urbana començarà a multar les motos mal aparcades a les voreres. El govern municipal ha començat a penjar cartells informatius a les motos que estan mal estacionades al carrer. Un dels espais on s’ha iniciat la campanya és al 22@, al carrer de la Ciutat de Granada i també a la Vila de Gràcia. Es tracta de la campanya municipal “La ciutat per als vianants“, que reactivarà les sancions a les motos que estan mal aparcades a tota la ciutat. Segons la normativa, les motos poden aparcar en paral·lel a la vorera si aquesta fa entre tres i sis metres d’amplada, i només podran fer-ho en semibateria si en fa més de sis. Les sancions previstes poden arribar als 100 euros.

 

L’objectiu del consistori és que aquests vehicles aparquin a les zones habilitades a la calçada i s’alliberin les voreres per facilitar el pas de la gent. A partir de dilluns es reactivaran les sancions.

Junts per Catalunya ha proposat un pla especial per a motos i ciclomotors que inclou convertir els baixos comercials buits en aparcaments per a motos. La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha dit que estudiaran la mesura.