carrers tallats cimera hispanofrancesa Barcelona 19 gener

La celebració de la manifestació de la Diada 2021 a Barcelona així com la resta d’actes previstos per a aquest 11 de setembre comportaran afectacions en la mobilitat i talls de trànsit als carrers de Barcelona durant tot el dia. Per això, la millor opció per desplaçar-se durant la Diada 2021 és el transport públic —metro, bus, FGC i Rodalies— o bé fer-ho a peu.

Les línies regulars de bus de Barcelona modificaran el recorregut durant tot el dia. En canvi, TMB té previst reforçar el servei de metro un 22 % de mitjana durant la Diada Nacional de Catalunya.

A continuació, et detallem quines són les principals afectacions al trànsit i al transport públic de cara a aquest 11 de setembre a Barcelona.


Quines afectacions al trànsit vols conèixer?


Carrers tallats a Barcelona

La circulació de vehicles es veurà alterada pels diferents actes programats durant la Diada 2021 a Barcelona. La manifestació convocada per l’ANC farà tallar el trànsit durant el seu recorregut. D’aquesta manera hi haurà diversos carrers tallats al centre durant la tarda. La marxa començarà a la plaça d’Urquinaona a les 17.14 h, baixarà per la via Laietana fins a Correus, després girarà pel passeig d’Isabel II i continuarà per l’avinguda del Marquès de l’Argentera fins a l’Estació de França, on es farà l’acte polític.

Metro de Barcelona

El metro de Barcelona, especialment l’L1 i L4, es reforçarà entre les 13 i les 21 h i els combois tindran un interval de pas inferior als quatre-cinc minuts.

TMB recomana evitar l’estació d’Urquinaona a partir de les 16 h en previsió que els entorns de la plaça s’omplin de gent abans que comenci la manifestació de la Diada 2021. Pots optar per altres parades properes com ara les de Catalunya (L1 i L3), Universitat (L1 i L2), Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4) i Tetuan (L2).

Bus

L’ofrena floral al monument de Rafael Casanova durant el matí i les manifestacions de la tarda poden alterar o modificar el recorregut d’una vintena de línies d’autobús.

  • Matí: Les línies D50, H16 i 19, que circulen per la ronda de Sant Pere, canviaran la ruta durant el matí amb motiu de les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova.
  • Tarda: Entre les 14.30 i les 21 h aproximadament les línies D20, D50, H12, H14, H16, V13, V15, V17, V19, 7, 19, 22, 39, 47, 52, 54, 55, 59 i 120 podrien modificar el recorregut.

FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya augmentarà la freqüència de pas respecte a qualsevol altre dissabte tant de la línia del Vallès com la del Llobregat-Anoia. El servei serà l’equivalent al d’un dia laborable no lectiu.

Rodalies

Els trens de Renfe mantindran l’oferta actual. En canvi sí que està previst reforçar el personal d’informació i atenció al client per si es produeixen acumulacions de persones a les estacions més properes a la manifestació.