Diada 2021: Ofrenes florals

Així hem seguit minut a minut tot el matí de Diada 2021 a Catalunya en directe a betevé. El matí de l’11 de setembre, com és habitual, ha estat marcat per les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova per part de diferents institucions i entitats. Aquest any, també hi ha hagut diversos actes polítics com el que ha previst Òmnium Cultural i el col·lectiu Arran. És la primera Diada 2021 després de l’indult als presos.

Aquesta tarda l’ANC ha convocat la manifestació de l’11 de setembre a Barcelona

Més informació que et pot interessar:

13:00
   

Els clubs barcelonins s’afegeixen als actes de la Diada

Els clubs barcelonins no han volgut faltar a la cita tradicional dels actes de la Diada. Bona part del teixit esportiu de la ciutat ha participat en l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova. Alguns dels assistents han estat el FC Barcelona, el RCD Espanyol de Barcelona, l’Europa, el Sant Andreu o el Júpiter, així com diverses entitats poliesportives.

Clubs barcelonins a la Diada

12:47
   

“La pressió al carrer és imprescindible”, diu Jordi Cuixart

Jordi Cuixart ha insistit que el sobiranisme ha demostrat tenir un poder transformador i ha destacat que “som els ciutadans qui tenim la responsabilitat de fer-nos escoltar”. També ha insistit que “la pressió al carrer és imprescindible”.

12:40
   

Cuixart: “Els indults no serveixen per girar full”

Aquesta ha estat la primera Diada a la qual el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha pogut assistir presencialment, després que l’octubre del 2017 fos empresonat per defensar drets fonamentals. Cuixart ha defensat que “els indults no serveixen per girar full”. També ha insistit que cal seguir pressionant perquè el poble de Catalunya “té tot el dret a decidir el seu futur”.

12:30
   

Comença l’acte polític d’Òmnium Cultural al passeig de Lluís Companys

Després de quatre anys, l’acte polític d’Òmnium Cultural per la Diada comptarà amb la presència del president de l’entitat, Jordi Cuixart, així com de diverses personalitats internacionals reconegudes arreu del món per la seva lluita pels drets humans, civils i polítics.

12:15
   

“Independència o submissió”: Arran denuncia la repressió del jovent independentista

Sota el lema “Independència o submissió”, Arran denuncia la repressió que està patint el jovent independentista i impugna la taula de diàleg entre el govern català i l’espanyol. Segons l’organització, “les joves vam estar a primera línia en cada protesta i vam aconseguir que l’independentisme desbordés l’Estat espanyol. Ara és aquest Estat el que ens condemna a sentències de presó o a pagar multes desproporcionades, i per això, no estem disposades a acceptar un pacte de despatx que només busca pacificar el conflicte”.

11:28
   

Vilalta crida a “traduir la força ciutadana” de la Diada en “una aliança per fer imbatible el referèndum”

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha fet una crida a “traduir la força ciutadana” de la Diada en “una aliança per fer imbatible el referèndum”. En declaracions a mitjans just després de fer l’ofrena a Rafael Casanova i una setmana abans de la taula de diàleg amb el Govern espanyol, Vilalta ha remarcat que traslladaran “la fortalesa de l’independentisme al carrer i els grans consensos” a la negociació per reivindicar-hi el dret a l’autodeterminació. La portaveu d’ERC ha insistit que “les urnes marquen el camí” i ha recordat que hi ha “una majoria parlamentària i social molt àmplia” que demana un referèndum.

11:10
   

Jordi Cuixart fa una crida a la mobilització

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha encapçalat l’ofrena a Rafael Casanova acompanyat d’Acció Cultural PV i Obra Cultural Balear.  Cuixart ha aprofitat per fer una crida a la mobilització: “És molt important que omplim places i omplim carrers en aquesta reivindicació del dret a l’autodeterminació i la república catalana”.

11:03
   

CCOO i UGT demanen “una aposta clara” pel diàleg

CCOO i UGT han demanat que des de Catalunya i des de l’Estat facin “una aposta clara” pel diàleg una setmana abans que previsiblement comenci la taula de diàleg entre governs. En declaracions als mitjans just després de fer l’ofrena a Rafael de Casanova, els secretaris generals de CCOO i UGT, Javier Pacheco i Camil Ros respectivament, han fet una crida a resoldre el conflicte polític a través de la negociació. Tots dos sindicats han demanat que a Catalunya recuperin “els grans consensos” i han apostat per teixir “àmplies majories” a escala nacional.

10:40
   

Colau expressa “tota la confiança” en la taula de diàleg

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat “tota la confiança” en la taula de diàleg, que s’ha de reunir la setmana que ve, i ha afirmat que “es pot parlar de tot des del respecte, sense línies vermelles, sense presses ni pressions”. Després de fer l’ofrena a Rafael Casanova, l’alcaldessa ha assegurat que aquesta no és una Diada qualsevol perquè els indults han marcat “un punt d’inflexió”. I ha reivindicat començar “una nova etapa de diàleg, de seure a la taula i resoldre-hi problemes polítics”.

10:30
   

Comença l’acte d’Arran al centre de Barcelona

Arran ha començat un acte al carrer de Ferran d’homenatge a Gustau Muñoz, que continuarà amb una manifestació juvenil. A les 12.15 h han convocat un acte polític al barri del Born. Amb aquestes mobilitzacions l’organització política vol denunciar “la repressió que pateix el jovent independentista i contra tot diàleg amb un Govern espanyol que ens vol sotmeses i obedients”.

10:16
   

Els CDR fan barricades en diferents punts de Barcelona la vigília de l’11 de Setembre

Els CDR van fer barricades en quatre punts de la ciutat de Barcelona coincidint amb la vigília de l’11 de setembre. Els fets van tenir lloc ahir, poc abans de la mitjanit, i la matinada d’aquest dissabte. Segons fonts municipals, n’hi havia dues a la Diagonal, una a la Gran Via i una darrera a la Meridiana amb el carrer de la Llosa. Totes es van poder enretirar de forma ràpida i no van provocar cap afectació destacada. Els Bombers de Barcelona van haver d’intervenir en una de les quatre per apagar un petit foc.

 

09:13
   

Els líders municipals, en representació de l’Ajuntament de Barcelona

L’alcaldessa Ada Colau acompanyada dels líders dels grups municipals ja han passat pel monument de Rafel Casanova. Josep Bou s’hi ha afegit a darrera hora.

09:04
   

Comencen les ofrenes amb l’acte del govern

El president del govern Pere Aragonès encapçala l’ofrena al monument de Rafel Casanova. govern Rafel Casanova

08:54
   

Xiulada a Pere Aragonès

Diversos manifestants han xiulat al president Pere Aragonès durant una protesta per la gestió de les residències.

08:44
   

No hi haurà concerts al passeig de Lluís Companys

Aquest 11 de setembre no hi haurà concerts al passeig de Lluís Companys. Òmnium Cultural ha decidit suspendre la Festa per la Llibertat, que se celebrava des de l’any 2000. De fet, l’últim cop que es va convocar va ser el 2019, ja que el 2020 tampoc es va celebrar.

08:29
   

Els CDR convoquen una manifestació a Jardinets de Gràcia

Els comitès de defensa de la república (CDR) han convocat una manifestació aquest dissabte, 11 de setembreDiada Nacional de Catalunya, per exigir la independència. La protesta es farà a les 16 h als Jardinets de Gràcia

08:14
   

Vols conèixer més la figura de Rafel Casanova?

El punt central del matí serà el monument de Rafel Casanova. Les ofrenes florals marcaran l’agenda de la Diada. Rafael Casanova va ser conseller en cap de Barcelona durant el setge de Barcelona l’11 de setembre de 1714. Et proposem un ‘Va Passar Aquí per conèixer més a fons la seva figura. 

Va Passar Aquí | El monument de Rafel Casanova

08:09
   

La manifestació, en directe a betevé

La manifestació de la Diada 2021 es podrà seguir en directe a betevé. A partir de les 17 h, un programa especial conduït per les periodistes Eva Arderius i Sandra Mestres connectarà amb tot el que estigui passant al carrer. El programa es podrà seguir tant per la TDT com al web beteve.cat.

08:00
   

Plourà durant la Diada?

És la pregunta que molta gent es fa després d’uns dies d’inestabilitat. La jornada s’entreveu de moment relativament estable a Barcelonasobretot al matí, tot i la presència d’alguns núvols. A partir del migdia es podran disparar algunes nuvolades en àmbits de muntanya del prelitoral, on es podrà escapar algun xàfec o tempesta al llarg de la tarda.

07:52
   

Afectacions a la mobilitat

Durant la Diada, diversos carrers es tallaran al trànsit de vehicles i es recomana a la ciutadania que es desplaci en transport públic. Les línies regulars de bus de Barcelona modificaran el recorregut durant tot el dia. En canvi, TMB té previst reforçar el servei de metro un 22 % de mitjana durant la Diada Nacional de Catalunya.

07:47
   

La manifestació començarà a Urquinaona

La ciutadania serà convocada a les 16.30 h a la plaça d’Urquinaona, tot i que la idea és repartir la gent al llarg del carrer Pau Claris. A les 17.14 h començarà a caminar la manifestació en direcció a l’Estació de França i la previsió és que a les 18.30 h la capçalera hi hagi arribat. Consulta tots els actes de la Diada 2021.

07:39
   

Segona Diada atípica, marcada per les restriccions

Aquest any, la celebració de la Diada 2021 a Catalunya també estarà marcada per la covid i les restriccions i mesures vigents, després del pic de la cinquena onada de la pandèmia viscut a l’estiu. La manifestació de l’11 de setembre a Barcelona és l’acte central la Diada Nacional de Catalunya i està organitzada per l’ANC, sota l’eslògan “Lluitem i guanyem la independència”.

07:35
   

Bona Diada!

Comença la segona Diada de la pandèmia. En aquest minut a minut podràs seguir tots els actes del matí a Barcelona.