Ja té nom i data per a l’estrena. A partir del dilluns 20 de setembre es posarà en marxa l’X1, la nova línia de bus exprés que connectarà les Glòries i Francesc Macià passant pel centre de Barcelona amb quatre parades per sentit. S’identificarà amb el color negre i, d’entrada, utilitzarà vehicles híbrids de gas, tot i que després s’hi afegiran autobusos elèctrics. A partir de dilluns 13 en començarà la campanya informativa.

De Glòries a Francesc Macià, el bus passarà per un tram de la Diagonal, els carrers d’Aragó i Comte d’Urgell i l’avinguda de Sarrià. A Aragó tindrà tres parades (a la confluència amb el passeig de Sant Joan, amb el passeig de Gràcia i amb el carrer d’Aribau). La quarta parada serà a Comte d’Urgell davant de l’Escola Industrial.

De Francesc Macià a Glòries, la línia de bus passarà pel carrer de Villarroel (amb una parada davant de l’Hospital Clínic) i per la Gran Via, on hi haurà tres parades més (a la plaça de la Universitat, al passeig de Gràcia i al de Sant Joan), on es podrà fer transbord amb el metro.

El bus X1 serà la primera línia de TMB que circularà pel carril bus del carrer d’Aragó

Segons ha explicat aquest divendres la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón la línia “sobretot donarà servei a usuaris que connecten des de l’àrea metropolitana” i que ara podran arribar fins al centre de la ciutat de forma “més ràpida”. L’X1 serà la primera línia de TMB que circularà pel carril bus del carrer d’Aragó, que es va estrenar l’any passat. Les tres parades que hi tindrà estan identificades amb pals solars.

Servei en dies feiners cada vuit minuts

La línia circularà el dies feiners de setembre a junyde 7 a 22 h i amb intervals de vuit minuts. Segons calcula TMB, reduirà un 30 % el temps actual del trajecte entre Francesc Macià i Glòries amb altres busos. Els vehicles podran assolir velocitats de 15 km/h gràcies a la circulació per carrils reservats i al fet que només tindran quatre parades per sentit.