jordi cuixar participa diada 2021

(ACN) El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha participat en els actes de la Diada per primera vegada des del 2017, quan va entrar a la presó. L’acte ha tingut lloc al passeig de Lluís Companys de Barcelona, i hi han assistit membres dels diferents partits sobiranistes, així com representants de les associacions sindicals.

Cuixart reclama una estratègia conjunta al sobiranisme

Cuixart ha reclamat als partits sobiranistes una “gran estratègia conjunta” per la taula de diàleg. L’entitat els ha emplaçat a plantejar propostes amb l’ànim de convertir en acció política les peticions de la ciutadania, i ha assegurat que la pressió al carrer és imprescindible. El president de l’entitat també ha reclamat l’amnistia per als represaliats i ha assegurat que els indults no serveixen per passar pàgina ni aturar la “vulneració de drets fonamentals”.

La llengua, una altra qüestió important

D’altra banda, Cuixart ha anunciat que Òmnium impulsarà una “gran mobilització” per revertir la llei audiovisual que vol aprovar el Govern espanyol i que considera que pretén “relegar el català a una qüestió folklòrica”.