La plataforma Unió Internacional per a la Defensa dels Motoclistes farà una marxa de protesta aquest diumenge, 2 de desembre, pels carrers de Barcelona per demanar que es deixi de “criminalitzar” els motoristes. De fet, l’entitat s’ha creat recentment amb aquest objectiu a partir de dos fets que s’han vist com atacs. Un van ser les declaracions de la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, a favor de prohibir la circulació de les motos més contaminants i l’altre, una campanya de la plataforma Promoció del Transport Públic en què apareixia un motorista ensangonat al costat d’un usuari del transport públic somrient.


Davant això, la plataforma reivindica que la moto és un mitjà de transport segur. En una entrevista al ‘bàsics‘, el portaveu de l’entitat, José Luis Sigüenza, ha qüestionat les estadístiques que situen el col·lectiu com un dels que té més accidents perquè assegura que sempre que hi ha un accident amb una moto implicada se’n fa atestat, la qual cosa —diu— no passa quan el petit xoc és entre dos cotxes. Per això demana que s’investiguin millor els accidents.

El portaveu de la Unió per a la Defensa dels Motociclistes defensa les dues rodes com una bona solució per als problemes de mobilitat de la ciutat. Recorda que “molta de la gent que entra cada dia a Barcelona per anar a treballar ho fa en moto” i demana que es creïn carrils d’entrada i sortida de la ciutat exclusius per a les motos.

Sigüenza preveu que la mobilització de diumenge tindrà una participació elevada perquè la convocatòria té el suport de l’Agrupació Motera de Catalunya i una cinquantena de clubs de motos han anunciat que hi assistiran. La marxa sortirà cap a les 11.30 h de la Mar Bella i passarà pels carrers de la Marina i d’Aragó i la via Laietana fins a tornar a la platja.