El districte de Ciutat Vella posarà en marxa un nou pla de mobilitat per al Gòtic Nord. Aquest pla comportarà, entre altres variacions, el canvi d’entrada dels camions que abasteixen els comerços de la zona. Ara, tant camions com vehicles particulars entren pel carrer de les Magdalenes i tomben pel carrer de Duran i Bas fins a arribar a l’avinguda del Portal de l’Àngel. La sortida es fa per Portal de l’Àngel, Comtal, Santa Anna, Joaquim Pou i Portaferrissa.

Amb el nou pla de mobilitat, els camions entraran per l’avinguda del Portal de l’Àngel i sortiran pels mateixos carrers que en l’actualitat. Un altre canvi és que particulars i veïns entraran pel carrer de Tomàs Mieres, que canviarà de sentit, i la sortida es mantindrà com fins ara.

Pla consensuat amb veïns i comerciants

La mesura s’ha treballat amb veïns i comerciants. No obstant això, de les propostes que s’havien estudiat la que finalment s’aplicarà no és la que preferien. Tot i això la posada en marxa d’aquest pla ha estat ben rebuda per part dels veïns de la zona, tal i com explica César Pozo, president de l’Associació de Veïns i Comerciants del carrer de les Magadalenes. “Veig la proposta bastant acceptable perquè estem molt cansats dels camions, dels transportistes, dels taxis, en fi, és una barbaritat i d’aquesta manera portem prop de 15 anys.

Pels comerciants de Barna Centre, entitat que aplega gran part dels establiments de la zona, la mesura que es posarà en marxa és l’oposada a la que ells proposaven. “Nosaltres havíem dit que entressin com tota la vida entraven, anys enrere, per Joaquim Pou, i anessin sortint per Portal de l’Àngel i anessin pel carrer Comtal, pel carrer de Santa Anna i cap a la plaça de Catalunya. Això és el normal i és un circuit que els camions grossos poden fer”.

Fonts municipals han indicat que les obres per posar en marxa aquest pla començaran al setembre perquè els canvis s’apliquin a principis de desembre.