Mariano Sylveira, gerent regional de Cabiby, ha explicat a betevé que els advocats de l’empresa ja estan treballant per presentar un recurs als jutjats, un cop es publiqui el nou reglament, que serveixi per frenar aquesta mesura que, afirma, “no té cap fonament jurídic”. Sylveira està convençut que guanyaran la batalla judicial i, també, confien que el Ministeri de Foment recordi a l’AMB que no té competències per regular aquesta activitat.

Cabiby considera que hi ha una part “molt bel·ligerant” del sector del taxi que intenta que aquesta empresa desaparegui. Segons ha explicat Sylveira, estan en joc prop d’un miler de llocs de treball només a Barcelona ciutat i, si aquesta mesura es copia a altres ciutats com Madrid o València, se’n podrien arribar a perdre més de 5.000.

Des d’Unauto VTC també donen xifres similars. Alerten que 1.300 persones es poden quedar a l’atur amb la decisió de l’AMB. Segons el president de l’associació, Eduardo Martín, “la facció més radical del taxi de Barcelona” és la que vol que desapareguin les empreses de lloguer de vehicle amb conductor (VTC), i lamenta que les pressions d’aquest sector hagin fructificat.