Un tren de Rodalies de la línia R2 Sud ha descarrilat quan entrava a l’Estació de França. L’accident s’ha produït a les 6.40 hores del matí d’aquest dimecres i no hi ha hagut ferits. Protecció Civil ha activat en prealerta el pla Ferrocat, que s’ha desactivat poc abans de les vuit del matí. El tren provenia de Sant Vicenç de Calders i en accedir a l’estació ha descarrilat el primer eix. Adif ha evacuat els combois i tots els passatgers han pogut sortir-ne sense necessitar ajuda. La circulació dels trens de les línies R2 Sud, R13, R14, R15 i R16 acumula retards de fins a 30 minuts com a conseqüència d’aquest sinistre.

Adif també ha desactivat el pla d’autoprotecció. Segons l’empresa ferroviària, no s’han produït danys materials destacats. Però el descarrilament del primer eix del tren limita l’accés a les vies i això està complicant l’operativa. Per això s’estan produint retards en algunes línies de tren. Els operaris ja estan treballant per retira el comboi que ha descarrilat i la previsió és que al migdia l’estació recuperi la normalitat.

Tren R2Sud descarrilat a l'Estació de França

L’últim accident en aquesta estació es va produir fa dos anys i mig, quan un tren va xocar contra el topall final de l’estació. En aquella ocasió el xoc va provocar 56 ferits, tres dels quals de gravetat.