L’Ajuntament licita el servei per quatre milions d’euros, un pressupost que inclou la substitució dels sistemes de videovigilància de tots els trens que encara estan pendents d’actualitzar, però no les càmeres, ja que es mantindran les actuals. Segons el consistori, el canvi no es farà tot de cop, sinó de manera progressiva. L’objectiu és completar-ne el desplegament el 2020.

Tot i estar connectades permanentment al centre de control per via 3G, no hi haurà ningú vigilant les càmeres de manera continuada, sinó que es consultaran en temps real quan hi hagi alguna incidència. Per exemple, si un viatger es desmaia, les càmeres permetran veure si la persona continua a terra o torna en si, o bé si hi ha sang al voltant. D’aquesta manera s’hi podrà donar una resposta al més adequada possible.

El sistema ja està implantat a la Línia 9 i també estan permanentment connectades les càmeres de control que hi ha a les andanes de les estacions. No s’implantarà, però, als autobusos, ja que segons l’Ajuntament els requeriments de seguretat del transport en superfície són diferents.