bitllets renfe gratis rodalies catalunya

Després d’anunciar la rebaixa del 50 % del preu del transport públic, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que els abonaments de Rodalies i mitjana distància de Renfe estaran finançats al 100 % per l’executiu. Això vol dir que els bitllets multiviatge seran gratuïts per a l’usuari. A continuació et detallem tots els bitllets de Renfe gratis per al viatger a partir de l’1 de setembre i durant tot l’últim quatrimestre del 2022 que permetran viatjar a Rodalies de Catalunya i mitjana distància a cost zero.

Cal tenir en compte que ja pots registrar-te al web de Renfe per, a partir d’aquest dimecres, 24 d’agost, adquirir els títols a través de l’aplicació o el web de Renfe, així com a màquines d’autovenda i taquilles.

Els abonaments de Renfe gratuïts

Segons l’anunci de Sánchez, els usuaris de Rodalies i mitjana distància es podran beneficiar de viatges gratuïts durant l’últim quatrimestre de l’any si disposen d’algun d’aquests bitllets multiviatge creats pel Govern i d’ús exclusiu a Renfe:

  • Títol multiviatge de Rodalies. L’usuari podrà fer viatges il·limitats fins al desembre. Per comprar aquest abonament haurà de deixar una fiança de 10 euros que podrà recuperar si passats els quatre mesos ha fet un mínim de 16 viatges.
  • Títol multiviatge de mitjana distància. Abonament amb viatges il·limitats fins que acabi l’any. A l’hora de comprar aquest títol, s’ha d’abonar una fiança de 20 euros que es retornarà si el 31 de desembre s’han fet 16 viatges o més.

El vicepresident del govern de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, va descartar estendre la gratuïtat als abonaments integrats en la xarxa de l’Autoritat del Transport Metropolità. Per tant, els usuaris que vulguin fer transbordament al metro o bus de Barcelona i disposin d’un títol d’ús exclusiu a Renfe hauran de comprar un bitllet de l’ATM.

Rebaixa del 50 % en la resta del transport públic

La gratuïtat dels bitllets de Rodalies se suma al descompte del 50 % en els bitllets de TMB, tal com ha assegurat la Generalitat. La mesura s’aplicarà entre els mesos de setembre i desembre, si no hi ha cap sorpresa. Amb la rebaixa, la T-Casual d’una zona costarà menys de vuit euros i la T-Usual, 20 euros.