noves tarifes tmb 2022

Aquest dijous, 1 de setembre, entren en vigor les noves tarifes de TMB i Rodalies de Catalunya. El preu dels abonaments de transport públic es reduirà entre un 30 i un 100 % fins al desembre i, en alguns casos, durant tot el 2023. Aquesta mesura del govern de Pedro Sánchez per lluitar contra la inflació i la rebaixa de preus només afectarà els bitllets multiviatge, és a dir, en queden fora els tiquets senzills i també els d’anada i tornada.

A continuació et detallem com queden les noves tarifes de transport públic, amb tots els preus dels abonaments de TMB i Rodalies Renfe.

Noves tarifes de TMB: T-Usual, T-Casual i T-Jove

La T-Usual és el títol de l’ATM més emprat. El compren un 35,3 % dels viatgers, seguit de la T-Casual (34,3 %). Ambdós títols es beneficien de la rebaixa del preu de transport públic aprovada per l’ATM. La T-Usual té un descompte del 50 %. Per tant, ha passat de 40 € a 20 €. L’import de la T-Casual és de 7,95 € entre setembre i desembre, i el de la T-Jove, de 40 euros.

L’ATM ha aprovat que els títols comprats durant l’últim trimestre de l’any caduquin el 15 de gener del 2023. Els abonaments sense estrenar es podran bescanviar fins al 31 de març del 2023. Si són bitllets bonificats, el viatger haurà de pagar-ne la diferència.

Bitllet senzill, T-Dia, T-Grup i T-Familiar

Els bitllets senzills i els títols grupals queden fora del descompte. Per tant, conserven el mateix import durant tot el 2022.

  • bitllet senzill: 2,40 euros
  • T-Dia: 10,50 euros
  • T-Grup: 79,45 euros
  • T-Familiar: 10 euros

En canvi, la Targeta Rosa de tarifa reduïda (T-4) es beneficia d’un descompte del 50 %. Durant l’últim trimestre de l’any, el títol multiviatge, que inclou 10 viatges, passa a tenir un preu de 2 € en lloc dels 4 € actuals.

Els abonaments de Renfe gratuïts

Els títols multiviatge de Renfe són gratuïts des del setembre i ho seran durant tot el 2023, tal com ha anunciat recentment el Govern espanyol. El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va assegurar que els abonaments de Rodalies i mitjana distància estan finançats al 100 %. Segons el decret aprovat per l’executiu, els usuaris poden beneficiar-se de la mesura si disposen dels abonaments multiviatge de Rodalies o mitjana distància creats pel Govern.