rodalies de catalunya gratis
Foto: ACN

Va ser una de les mesures estrella anunciades pel president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, el 12 de juliol passat: es podrà viatjar gratis a Rodalies aquest 2022, així com als trens de mitjana distància, quan es disposi d’un bitllet multiviatges de Renfe. D’aquesta manera, l’executiu central bonifica el 100 % dels abonaments de Renfe d’aquests transports. Ara bé, l’Estat ja ha anunciat que la mesura s’allargarà fins al 2023. Quan es podrà viatjar gratuïtament a Rodalies aquest any?

A continuació et detallem les dates concretes anunciades per Sánchez en què es podrà viatjar de forma gratuïta a la xarxa de Rodalies de Catalunya amb els bitllets multiviatges de Renfe.

Rodalies de Catalunya: bitllets gratis l’últim quatrimestre

Sánchez va assegurar que la gratuïtat de tots els bitllets multiviatge de Rodalies i mitjana distància de Renfe començaria l’1 de setembre, just després de les vacances d’estiu. En un inici, la mesura s’anava a allargar fins al 31 de desembre. D’aquesta manera, el Govern espanyol busca fer front a l’increment generalitzat de preus de les darreres setmanes i reduir-ne el màxim possible l’impacte en la butxaca dels ciutadans.

Ara bé, aquest octubre l’executiu central ha anunciat que la gratuïtat de Renfe i Rodalies s’allargarà fins al 2023, tot l’any inclòs.

Nou descompte al transport públic

La bonificació del 100 % de tots els bitllets multiviatge de Rodalies i mitjana distància va arribar poques setmanes després que s’anunciés una bonificació del 50 % al transport públic en l’últim decret de mesures anticrisi, un descompte que ja va proposar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Per tant, a la resta de la xarxa del transport públic la bonificació segueix sent del 50 % a partir de setembre.

Quins bitllets es beneficiaran de la bonificació?

Pedro Sánchez va parlar de “bitllets multiviatges” de la xarxa de Rodalies i de mitja distància. Això inclou els abonaments que permeten fer més d’un viatge exclusius de Renfe. Els que estan integrats a la xarxa de l’ATM sí que gaudiran del descompte del 50 % anunciat fa unes setmanes.