bitllets gratis Renfe setembre
Imatge: Ajuntament Barcelona

Els bitllets de Rodalies de Catalunya i mitjana distància de Renfe seran gratuïts durant l’últim quatrimestre del 2022. El Consell de Ministres ha validat la mesura avançada pel president del Govern, Pedro Sánchez, fa unes setmanes per tal de fomentar l’ús del transport públic i disminuir el consum energètic. L’executiu vol premiar sobretot els viatgers recurrents i per això només bonificarà alguns bitllets. Des del 24 d’agost es poden adquirir els títols. L’executiuc entral ja ha anunciat que s’allargarà fins al 2023.

A continuació et detallem com funcionaran els bitllets de Renfe gratis a partir del setembre.


Què vols saber sobre els bitllets de Renfe gratis al setembre?


Quins seran els abonaments de Renfe gratis a partir del setembre?

Segons el decret aprovat pel Consell de Ministres, els usuaris de Rodalies i mitjana distància es podran beneficiar de viatges gratuïts durant l’últim quatrimestre de l’any si disposen d’algun d’aquests bitllets d’ús exclusiu a Renfe creats pel Govern:

  • Títol multiviatge de Rodalies. Els viatgers podran adquirir un abonament per viatjar a Rodalies il·limitadament. Tindrà una validesa de quatre mesos i, en el moment de la compra, hauran d’abonar una fiança de 10 euros.
  • Títol multiviatge de mitjana distància. A partir del setembre també entrarà en funcionament un títol multiviatge amb viatges il·limitats i amb una validesa de quatre mesos. S’haurà d’abonar una fiança de 20 euros.

Encara es venen els bitllets de Renfe gratis?

Els viatgers poden agafar els trens de Rodalies de Catalunya i Renfe completament de franc des del setembre. La mesura estava en vigor fins a finals de desembre, si bé el Govern espanyol ha anunciat que prorroga la gratuïtat del transport públic fins al 2023.

Des del 24 d’agost, es podran adquirir els títols sol·licitats a través de l’aplicació de Renfe Rodalies, el web de la companyia, les màquines d’autovenda o les taquilles de les estacions. Els usuaris que comprin els bitllets telemàticament rebran un codi QR que després els servirà per accedir a les estacions o per obtenir el bitllet físic. Segons informa l’empresa ferroviària, a l’abonament constarà el DNI o telèfon mòbil del viatger.

Renfe també suspendrà la comercialització de tots els títols multiviatge i abonaments habituals. Només estaran disponibles els bitllets d’un únic viatge o d’anada i tornada amb les tarifes habituals.

Qui podrà beneficiar-se dels viatges de Rodalies gratis?

Els usuaris de Rodalies viatjaran de franc sempre que entre el setembre i el desembre hagin fet un mínim de 16 viatges durant tot el període. Aquest requisit també s’aplicarà als viatgers de mitjana distància de Renfe. Si passats els quatre mesos compleixen els requisits establerts pel Govern, els usuaris recuperaran la fiança dipositada en el moment de la compra del títol.

Els viatgers amb abonaments multiviatge comprats abans de l’entrada en vigor d’aquesta mesura podran sol·licitar la devolució del 50 % de l’import si els utilitzen entre els mesos de setembre i desembre.

Línies de Rodalies de Catalunya per viatjar de franc

Segons el decret aprovat pel Govern espanyol, els usuaris de Rodalies de Catalunya podran viatjar gratis a totes les línies de Rodalies de Catalunya. L’únic requisit per poder-se beneficiar d’aquest estalvi és disposar de la targeta multiviatge que Renfe comercialitza des del 24 d’agost.