El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, ha afirmat que els títols de transport integrats de Catalunya seguiran amb el descompte actual, del 50 %, i ha qualificat l’anunci del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, de “populista i irresponsable”.

“Clarament, és una mesura populista que posa en risc el sistema de finançament del transport públic en el seu conjunt perquè això haurà de pagar-ho algú”, ha detallat el vicepresident abans de lamentar que la mesura no s’ha pactat amb altres administracions, com la catalana, que ofereixen títols integrats amb l’empresa estatal amb altres transports com el metro, els Ferrocarrils o l’autobús.

En aquest sentit, ha defensat que el govern mantindrà les tarifes actuals i no modificarà el descompte del 50 % vigent actualment. Amb aquesta decisió, es pot donar el fet que alguns trajectes surtin gratis si es compra el bitllet no integrat en una màquina de Renfe però que s’hagin de pagar si es compra el títol en un altre aparell expenedor de tarifes integrades.

La Plataforma per al Transport Públic s’ha manifestat en la mateixa línia, i titllen de “populista” la gratuïtat dels abonaments de Rodalies .

“El que esperen els usuaris de Rodalies de Renfe és que funcioni, no que sigui gratis”

Puigneró ha comparegut després d’haver titllat la mesura de populista en una piulada a les xarxes socials. En la primera reacció del vicepresident del govern català a l’anunci de l’executiu espanyol, ja ha advertit que “situa el transport públic al límit del col·lapse econòmic i de servei”. També que, en el cas de Catalunya, el que els usuaris esperen és que “Rodalies de Renfe funcioni i no que sigui gratis”.