funicular vallvidrera

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reprendrà el servei habitual del funicular de Vallvidrera aquest dissabte, dia 27 d’agost. Per tant, tornarà a circular un cop finalitzades les tasques de revisió anual de la infraestructura. Aquests treballs de manteniment han durat prop de tres setmanes i, mentrestant, s’ha ofert un servei alternatiu per carretera, amb autobusos i taxis, i amb el mateix horari que el servei habitual del funicular.

S’han revisat els components mecànics i de control de la sala de màquines, del traçat i dels dos vehicles. Aquestes actuacions serveixen per optimitzar la qualitat, la fiabilitat i la puntualitat del funicular, així com el confort de les persones que l’utilitzen diàriament.

Un funicular amb més de 100 anys d’història

El funicular de Vallvidrera es va inaugurar l’octubre del 1906 per poder comunicar la línia del Vallès (estació Peu del Funicular) amb el poble de Vallvidrera. El 1979 es va integrar a la xarxa dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, i el 1998 es va fer una reforma integral de la línia.

La línia té una longitud de 736,6 metres amb un desnivell de 158 m i un pendent màxim del 29 %. El servei s’ofereix amb dos vehicles amb capacitat per 50 persones en cadascun d’ells i el temps de recorregut és de menys de tres minuts.