L’Ajuntament de Barcelona busca abonats per a un pàrquing municipal al barri de Baró de Viver. Fa 28 anys que es va construir i encara està per estrenar. Fins ara, segons fonts municipals, no hi havia hagut prou demanda. Però ara el consistori ha replantejat l’opció d’obrir-lo si s’aconsegueix un 70 % de demanda.

Per això s’ha organitzat una jornada de portes obertes, perquè el veïnat conegui l’equipament i s’informi sobre els preus de les places de compra i lloguer. També s’ofereixen facilitats de finançament.

Un pàrquing fantasma, sense estrenar 28 anys després

Aquest pàrquing municipal ja fa 28 anys que es va habilitar, però durant aquestes gairebé tres dècades s’ha mantingut buit. Fa uns anys es va mirar d’obrir, però no hi va haver prou demanda.

Sovint les promocions d’habitatge públic disposen d’aparcaments i aquestes places no sempre les ocupen les persones adjudicatàries dels habitatges. Les que queden lliures s’ofereixen al veïnat del barri a preus moderats.

Un barri amb poc aparcament

En ser un dels barris més petits de Barcelona, Baró de Viver ha tingut sempre poca oferta de places de pàrquing. L’arribada d’aquestes 128 se sumarà a l’oferta pública de places de lloguer o compra que s’ofereixen a través del servei d’aparcaments de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB). Hi ha temps fins al 16 de juliol per interessar-se per una plaça.