Tot i ser festiu i estar en encara en estat d’alarma, aquest dilluns al matí, a la Meridiana, no ho semblava. Després de 78 dies sense poder sortir de la ciutat, excepte per motius laborals o d’urgència, molts barcelonins no han esperat més per llançar-se a la carretera, en direcció a altres punts de l’àrea metropolitana. Ha estat, sobretot, per veure persones properes.

“La meva parella viu a Terrassa i fa 70 dies que no la veig”, ha explicat a betevé un dels conductors que han marxat de la ciutat aquest matí. Per una parella d’avis, que han sortit cap a Cerdanyola del Vallès, avui ha estat un dia especial: “Podrem veure el nostre net de tres mesos. Fa una il·lusió tremenda”.

Mobilitat regions Barcelona

El Ministeri de Sanitat va donar el vistiplau a la petició del govern català de permetre la mobilitat a partir d’aquest dilluns dins les tres regions sanitàries de Barcelona. Concretament, entre les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Maresme que, això sí, queda partit. Només es pot arribar fins als municipis d’Arenys de Munt i de Mar. Al sud, se’ns permet viatjar fins a Castelldefels, Gavà o Begues, però no traspassar al Garraf i l’Alt Penedès, que ja estan, des d’aquest dilluns, en fase 2.

Desplaçaments per fer les activitats permeses

De moment, aquesta mobilitat dins de l’àrea metropolitana queda restringida per fer les activitats permeses a la fase 1 com, per exemple, visitar amics i familiars, anar de terrasses o a comprar.

Queda exclòs, però, passejar, que està limitat a un quilòmetre del domicili de cadascú, o fer esport, que ha de ser dins del propi municipi. No es pot, per tant, encara anar d’excursió, per exemple, fora dels límits de Barcelona.

Això, si tot va bé, canviarà la partir del 8 de juny. Amb el pas a la fase 2 s’acabaran les franges horàries i les restriccions de distància per a passejar i fer esport.