El madrileny Pablo d’Ors va néixer en el si d’una família d’artistes i d’intel·lectuals humanistes. Net de l’escriptor Eugeni d’Ors, es va graduar a Nova York i va estudiar teologia i filosofia a Viena, Roma i Praga. Al llarg de la seva carrera, ha exercit de capellà hospitalari, professor, escriptor i fundador de la comunitat Amigos del Desierto, que promou la meditació. Autor de diverses novel·les, assaigs, relats i traduccions, ara Angle Editorial reedita en català la seva ‘Biografia del silenci’, publicada en castellà el 2012.

Un assaig sobre la meditació

Al seu llibre ‘Biografia del silenci’, que va ser un fenomen editorial en la seva versió en castellà, Pablo d’Ors ens parla sobre el bé que ens pot fer la meditació com a pràctica habitual. Amb l’ajuda de les tècniques meditatives podem convertir la vida no en un acte de combat, sinó en un acte d’amor.

“La meditació és una disciplina per incrementar la confiança. Tot el que ens ensenyi a esperar amb consciència va educant la confiança. Sense confiança no hi ha persona”

La reedició d’aquest llibre de Pablo d’Ors, un dels seus treballs més reconeguts, ha coincidit amb l’inici de la pandèmia pel coronavirus, una època en què la incertesa sobre la situació i l’obligació de quedar-nos a casa han fet més necessàries que mai la meditació i la reflexió que ens humanitzen.

“La por és el càncer del futur, igual que la culpa és el càncer del passat i l’afecció és el càncer del present. Aquests tres dimonis són els que ens amenacen i ens impedeixen viure confiadament. Quan hom confia està lliure, està relaxat i gaudeix”

Pablo d'Ors

Amigos del Desierto

El 2014, Pablo d’Ors funda l’associació Amigos del Desierto després de conèixer el jesuïta Franz Jalics. Aquest grup d’origen cristià s’estructura com una xarxa que promou les tècniques de meditació en fòrums, retirs, seminaris i jornades en diversos punts de l’estat. ‘Biografia del silenci’ és una plasmació escrita d’aquest treball meditatiu.