Els sindicats han convocat una nova aturada de cinc hores, entre les 10.00 i les 15.00 hores, en el servei d’autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). El Departament d’Empresa i Ocupació ha ordenat que es mantinguin serveis mínims del 25% només en determinades línies que cobreixen zones sense transport alternatiu.

Les línies que tindran serveis mínims en la franja horària afectada per la vaga són les dels busos 9, 21, 63, 65, 92, 95, 109, 150 i 157. En les línies del Bus del Barri ha de continuar circulant un vehicle de 10 a 15 hores. L’aturada transcorre sense incidents i els serveis mínims s’estan respectant, segons ha informat TMB al seu compte de Twitter.

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/TMB_Barcelona/status/254143805828259840″]

Els sindicats convocants de la vaga, CGT, ACTUB i PSA, protesten per les retallades salarials, especialment de la paga extra de Nadal, que ha ordenat el Govern espanyol als funcionaris i treballadors d’empreses públiques. TMB ha lamentat aquesta nova convocatòria de vaga, que s’origina, ha indicat, “contra una disposició del govern central que afecta tot el sector públic”.

La companyia ha assegurat que ofereix alternatives per neutralitzar l’efecte del reial decret en el poder adquisitiu dels treballadors, un esforç negociador que ha donat com a resultat un acord subscrit amb CCOO i UGT. Aquest pacte és aplicable als afiliats d’aquests sindicats i està obert a la incorporació de la resta de treballadors que s’hi vulguin adherir de forma individual, segons TMB.