Els sindicats CGT, ACTUB i Plataforma Sindical d’Autobusos demanen a la direcció de TMB que se’ls apliqui de nou el conveni col·lectiu anteriorment pactat, ja que no consideren que el decret establert pel govern central destinat als treballadors públics els afecti. Tot i que no la convoquen, els sindicats CCOO i UGT no s’oposen a la vaga i pot ser que els seus treballadors s’afegeixin a la protesta laboral. És la segona vaga convocada pels treballadors del transport públic metropolità en una mateixa setmana. Dilluns, 24 de setembre, coincidint amb les Festes de la Mercè, a més dels sindicats d’autobús també s’hi van afegir els de metro.

Serveis mínims del 50%

El Departament d’Empresa i Ocupació ha dictaminat que durant dilluns, 1 d’octubre, es mantinguin uns serveis mínims del 50% des de les 6.30 h  fins a les 9.30 h, i des de les 16 h fins a les 20 h. Fora d’aquestes franges no hi haurà serveis mínims i el trànsit dependrà del seguiment que els treballadors facin de la convocatòria. Això sí, la Generalitat sí que ha ordenat que les línies 9, 21, 63, 65, 92, 95, 109, 150 i 157 funcionin un 25% del que és habitual durant tota la jornada i que a les línies de Bus del Barri hi hagi almenys un cotxe per trajecte.

Vaga indefinida a partir de dimarts

La convocatòria de vaga s’allarga a partir del dia 2 d’octubre. A partir de llavors els sindicats han convocat vaga de dues hores per torn, de 2 h a 4 h de la matinada, de 9 h a 11 h i de 16 h a 18 h. L’aturada, de caràcter indefinit, únicament es veurà afectada divendres, 5 d’octubre, que durarà de les 10 h a les 15 h. La Generalitat manté el mateix criteri de serveis mínims i, quan la vaga s’escaigui durant els trams de 6.30 h a 9.30 i de 16 h a 20 h, ordena que funcionin la meitat dels vehicles previstos. També les nou línies establertes hauran de funcionar un de cada quatre autobusos durant tot el dia i s’haurà de mantenir un cotxe a cada línia de Bus del Barri.