El Comitè d’Empresa ha proposat fer una vaga parcial amb aturades de tres hores per torn. Això es tradueix en una interrupció del servei entre les 9.19 i les 12.19 h , també durant la franja de les 16.44 a les 19.44 h, i a la nit, de 21.50 a 00.50 h. Ara caldrà esperar els serveis mínims que dictarà el Departament d’Empresa i Ocupació. Els sindicats, però, exigeixen que “en vagues parcials no hauria d’haver mínims”.

TMB afirma que continua oberta a negociar

El conflicte laboral manté la corda tensa entre empresa i sindicats. Els treballadors rebutgen l’aplicació del reial decret del govern de Rajoy que suprimeix la paga extra de Nadal als funcionaris i empleats d’empreses públiques. TMB sempre ha al·legat que no té marge de maniobra per resoldre una mesura imposada per decret. Tot i això, fonts de l’empresa asseguren que la negociació continua oberta. Per contra, el comitè d’empresa afirma en un comunicat que “no hi ha acord possible”. Els treballadors es reuniran dijous en assemblea per organitzar la vaga de diumenge.

Tercera mobilització en tres setmanes

Aquesta és la tercera protesta laboral al metro en les últimes setmanes. El dia 17 de setembre els empleats del suburbà es van mobilitzar coincidint amb una vaga de Renfe i Adif, i durant la Festa Major de la Mercè també van dur a terme una vaga que va col·lapsar les estacions més cèntriques de la ciutat amb la celebració dels actes populars.