Quan el Barça jugui a l’Estadi Olímpic Lluís Companys els seguidors hi podran anar amb moto i tindran espai per aparcar-la. De fet, es crearan 4.500 places d’aparcament per a motos a Montjuïc. El consistori, però, ha puntualitzat que aquests aparcaments “no estaran a prop de l’Estadi Olímpic” i que “qui vingui en transport privat, haurà de fer l’últim tram fins a l’estadi a peu o en transport públic”.

Reforç del transport públic

El director de Serveis de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Adrià Gomila, ha explicat a betevé que l’objectiu és que el gruix dels desplaçaments els dies de partit es facin a peu o en transport públic. Per aquest motiu, es reforçarà el funicular, es facilitarà l’arribada en busos llençadora o autocars i està previst fer un carril bici des de l’avinguda Maria Cristina fins a l’Avinguda Miramar.

Concretament, Gomila ha destacat que el pla de mobilitat preveu que dels 55.000 espectadors que podran assistir a veure el partit a l’Estadi Olímpic, 23.000 persones vinguin a peu o en transport públic. De fet, el pla inclou reforçar el servei perquè 9.000 persones puguin arribar en funicular. A banda, calculen que fins a 11.000 persones podran accedir amb autobús llançadora i s’ha previst espai perquè puguin estacionar fins a 70 autocars.

La temporada 2023-2024, a l’Estadi Olímpic

Aquest canvi en l’espai on es disputaran els partits del Barça serà només durant la temporada 2023-2024, mentre durin les obres de l’Espai Barça. Tot i que durant la temporada 2024-2025 continuaran les obres al Camp Nou, aquestes seran compatibles amb l’activitat esportiva amb un aforament, això sí, d’un 50 %, aproximadament.