Espai Barça remodelació Camp Nou

El FC Barcelona ja ha començat a remodelar el Camp Nou, unes obres que s’allargaran durant els pròxims anys, amb motiu del nou Espai Barça i que s’acabaran, en un principi, l’any 2026. Els abonats blaugrana es veuran afectats perquè la temporada 2023-24, amb motiu dels treballs, el Barça jugarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. L’empresa turca Limak Construction serà l’encarregada de la remodelació de l’Spotify Camp Nou. El president del club blaugrana, Joan Laporta, ha donat alguns detalls de com s’anirà reconstruint.

Quin serà el calendari de les obres i de la remodelació del Camp Nou? Aquí t’ho expliquem.

Maig del 2022: inici d’obres al Camp Nou

El FC Barcelona va començar la remodelació del Camp Nou, epicentre de l’Espai Barça, el mes de juny. Les obres es van iniciar un cop acabada temporada esportiva, després de l’acord a què es va arribar amb l’Ajuntament de Barcelona.

Temporada 2022-2023: primeres accions

Aprofitant l’aturada pel Mundial de Qatar 2022, el Barça ha avançat les obres de remodelació i ha començat l’enderrocament de la tercera graderia. Una acció prevista, inicialment, per a l’estiu del 2023.

Al setembre del 2022 es va retirar el videomarcador del Gol Sud com a punt de partida per a l’enderrocament parcial de la tercera graderia d’aquest gol. Les obres estan afectant 3.182 abonats, que han hagut de ser reubicats o bé han acceptat una moratòria dels carnets.

Els treballs consisteixen en la retirada de les lloses de la zona afectada, l’enderrocament de l’anella exterior, el voladís que sobresurt de la façana del Gol Sud (on s’ubicava el Centre d’Assistència Sanitària) i la meitat de la tercera graderia del mateix gol, part de la qual en fa contrapès. La demolició s’està fent pel sistema tradicional, a través de mitjans mecànics, retirant tots els elements estructurals que hi ha sobre els aficionats de la segona graderia.

La resta de treballs que s’estan executant la temporada 2022-2023 s’estan concentrant a la primera i a la segona graderia, en l’àmbit tecnològic, en l’entorn de l’estadi i en la urbanització exterior.

A més a més de l’enderrocament de l’estructura addicional del Gol Sud, les accions a l’interior del Camp Nou inclouran obres de restauració i impermeabilització de les graderies, així com acabats estructurals i la millora i renovació dels sistemes de retransmissió.

En l’àmbit tecnològic, està prevista la instal·lació de noves connexions de telecomunicacions, el trasllat del centre de processament de dades, la creació d’una sala tècnica de registre d’infraestructures de telecomunicacions interiors o la instal·lació de les noves escomeses del TV Compound, l’aparcament d’unitats mòbils televisives.

Estiu del 2023: enderrocament de la tercera graderia

Les incerteses generades per la guerra a Ucraïna, especialment pel que fa a l’alça de preus de materials i el seu abastament, ha provocat un canvi important, però que no incidirà al calendari global de les obres. D’aquesta manera, l’enderrocament complet de la tercera graderia està prevista per a l’estiu del 2023, coincidint amb el trasllat de l’equip a l’Estadi Olímpic.

Temporada 2023-2024: el gruix de la remodelació

Aquest serà l’any clau per avançar en la remodelació del Camp Nou. Aquesta temporada es desenvoluparà el gruix d’obres però, si és necessari, es podria allargar uns mesos. El Barça jugarà a l’Estadi Olímpic tota la temporada i podria mantenir-s’hi alguns partits més si el calendari d’obres avancés amb retard.

Temporada 2024-2025: les obres continuaran amb públic

La temporada 2024-2025 es faran obres al Camp Nou, però seran compatibles amb l’activitat esportiva amb un aforament, això sí, d’un 50 %, aproximadament.

Temporada 2025-2026: final de les obres

Durant la temporada 2025-2026 està previst que s’acabin les obres del Camp Nou, sense data específica, tot tenint en compte la magnitud del projecte i les possibles incerteses i canvis que poden produir-se al llarg de les obres. L’estadi encara no tindrà una capacitat del 100 % mentre s’acabin els treballs.