obres camp nou barça montjuic

El Barça jugarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys la temporada 2023-2024, tal com han explicat el president del FC Barcelona, Joan Laporta, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. A més, les obres al Camp Nou, que s’allargaran previsiblement fins al 2026, comportaran limitacions en l’aforament les temporades següents, quan el Barça torni a jugar al seu camp. Tot plegat comportarà canvis per als aficionats i socis abonats del Barça que acostumen a anar a l’estadi.

A continuació et detallem tots els canvis que comportaran als aficionats les obres al Camp Nou i els partits del Barça a Montjuïc.

Menys aforament a Montjuïc que al Camp Nou

Joan Laporta ha explicat que el club està treballant en uns “procediments d’optimització d’aforaments parcials”, que serviran per quan el club jugui a Montjuïc i al Camp Nou en obres. L’actual estadi blaugrana té un aforament de 98.000 espectadors, gairebé el doble que els 56.000 de l’Estadi Olímpic Lluís Companys. En total, el club té 83.500 abonats, que tenen seient assignat a l’estadi. Per tant, el club haurà de trobar la manera que hi puguin anar el màxim de socis abonats.

Una de les opcions és que sigui amb un sorteig, com ja va passar durant la pandèmia, en què hi havia aforaments limitats als estadis. Llavors el club feia inscriure els socis que volien anar a cada partit i, si el nombre de sol·licituds superava el nombre de seients, es feia un sorteig. Laporta també ha explicat que segurament obriran l’opció a “noves excedències” per als socis amb abonament que no pugui o no vulguin anar a Montjuïc.

El Camp Nou, al 50 % durant una temporada

A banda de la temporada 2023/24, que el Barça jugarà a Montjuïc, durant la resta de temporades en què es facin les obres també hi haurà socis abonats que no podran anar al seu seient. Durant la temporada 2022/23 es compatibilitzarien les obres amb presència d’abonats i públic, però, tal com ha explicat Laporta, l’aforament serà pràcticament del 100 %. Les incomoditats per als socis vindran per les obres a la primera i segona graderia, però no afectaria en bona mesura els socis.

Dos cursos després, en canvi, durant la temporada 2024/25 hi haurà només el 50 % d’aforament disponible. La temporada 2025/26 estaran acabant les obres, l’aforament no serà del 100 %, però estarà per sobre del 50 % de la temporada anterior. En aquestes dues temporades també s’establirà el sistema d’optimització d’aforaments parcials, i el president blaugrana ha afegit que el sistema serà rotatiu i democràtic perquè no afecti només els socis de les zones amb obres.

Reforç del transport públic per anar a Montjuïc

Com ja va passar quan l’Espanyol jugava a l’Estadi Lluís Companys, l’Ajuntament podria reforçar el transport públic amb autobusos llançadora des de la plaça d’Espanya fins a les portes de l’estadi. Els accessos a l’estadi no son tant fàcils com al Camp Nou, que és molt més cèntric, i per tant caldria augmentar el transport públic el dia de partit.

Dubtes sense resoldre sobre els abonaments

Caldrà veure què farà el club amb els socis abonats que tenen plaça d’aparcament al Camp Nou, si els pot recol·locar a Montjuïc o no. També què passarà amb els preus dels abonaments, si es rebaixaran o dependrà dels partits a què cada abonat pugui assistir.