La Setmana Santa és la primera prova important de l’any per al sector hoteler. Per aquest motiu, el gremi es mostra optimista amb el 80 % d’ocupació que es preveu per aquests quatre dies de festa. Són cinc punts menys que l’any passat però no preocupa els establiments perquè en aquest 2018 les festes han caigut molt aviat, cosa que afavoreix les destinacions de muntanya.

Els apartaments turístics presenten unes xifres similars. Segons Apartur, aquesta Setmana Santa tindran una ocupació d’un 79,2 %, en la línia de l’any passat. Els clients, majoritàriament vinguts de la Unió Europea (encapçalats pel Regne Unit), dels Estats Units i del Canadà, s’estan una mitjana de quatre dies a 51 euros la nit per persona.

La majoria de visitants han escollit Barcelona per les previsions de bon temps, molts fugint del fred dels seus països d’origen. De fet, entre les activitats més esperades hi ha anar a la platja, tot i que pocs s’atreveixen a banyar-se a causa de les baixes temperatures de l’aigua del mar.

Un bon inici d’any

Els hotelers se senten animats amb aquestes bones xifres en la primera prova important de l’any, que també s’ha notat aquest Divendres Sant a l’aeroport amb un miler de vols. Entre el sector hi havia temor que es mantinguessin els mals registres de l’últim trimestre del 2018, que va experimentar una caiguda de l’activitat del 8 %.