El cap de setmana previ a la Setmana Santa va estar protagonitzat per la pluja general i abundant, que a Barcelona va deixar entre 30 i 60 litres per metre quadrat, i l’ambient hivernal. La Setmana Santa, pròpiament dita, per contra,  ha començat de moment amb variabilitat, i amb força neu als Pirineus i també en altres indrets pròxims a la ciutat de Barcelona.

A continuació trobareu la previsió diària de tota la Setmana Santa. Tanmateix, convé tenir present que el pronòstic de més de tres dies perd fiabilitat de forma notable, i més en aquesta època de l’any, especialment insegura i canviant.

El temps per Setmana Santa

Dijous, 29 de març: el pas d’un primer front de matinada, juntament amb l’arribada d’aire més fred en altura, farà que sigui un dia més canviant i amb predomini de les nuvolades sobretot al llarg del matí.

Abans de l’hora de dinar s’escaparan xàfecs breus, i força aïllats, en sectors de muntanya de l’interior i el prelitoral, així com del nord-est dels Pirineus. El termòmetre baixarà de forma notable arreu, la màxima es mourà entre els 15 i 18 ºC al litoral i el prelitoral, i es mourà poc per sobre els 12 o 14 ºC a les valls pirinenques. Al vespre reapareixeran els xàfecs al Pirineu occidental i a l’entorn dels Ports.

Divendres, 30 de març: Divendres Sant serà un dia insegur i marcat per alguns xàfecs als Pirineus i a l’Alt Empordà. També se’n esperen, de tarda, a l‘entorn de la Serralada Prelitoral.

Els núvols seran freqüents a la resta del país -sobretot a la tarda- però amb ben poques opcions de pluja a causa de la presència de vent de ponent i garbí, que bufarà entre feble i moderat. Es mantindrà l’ambient fred i la cota de neu es podria situar a l’entorn dels 1.200 m.

A Barcelona i al litoral predominaran les clarianes i el vent de garbí podrà superar els 40 km/h.

Dissabte, 31 de març: De nit i matinada s’escaparan plugims o ruixats breus a la meitat oest de Catalunya a causa del pas d’un altre front. Els xàfecs sovintejaran al llarg als Pirineus, on seran en forma de neu a l’entorn dels 800 o 1.000 m a primera hora.

A la tarda millorarà la situació. Ambient poc càlid en conjunt, i vent moderat o fort de ponent i mestral en algunes comarques de l’oest i el sud. El vent de ponent i mestral també es farà notar amb ganes a Barcelona, on hi haurà grans clarianes.

Diumenge, 1 d’abril: L’arribada de l’anticicló podrà afavorir novament el temps estable i assoellat. El vent perdrà empenta i el termòmetre tornarà a repuntar, tot i que de moment de forma lleugera.

Dilluns, 2 d’abril: Dilluns de Pasqua encara serà un dia aprofitable a l’aire lliure, amb alguns núvols i ambient clarament primaveral, i amb una màxima a l’entorn dels 18 o 20 ºC a força contrades pròximes al litoral i cap al sud del país.

A la tarda augmentaran els núvols i a darrera hora avançaran els ruixats per l’oest del país.

Aquest pronòstic serà actualitzat diàriament. Recordeu que a @btveltemps podreu trobar-hi també l’última hora pel que fa a la previsió del temps de Barcelona i la resta del país.