carril bici Diagonal

El repte #30diesambbicibcn torna aquest 2019, durant tot el mes d’abril, per promoure l’ús diari i quotidià de la bicicleta. És la cinquena vegada que Barcelona acull aquesta iniciativa que han posat en marxa els usuaris #bicibcn i les organitzacions Amics de la Bici i Abril bicis mil. La proposta és pedalejar durant els 30 dies d’abril i compartir-ho a les xarxes socials de Twitter, Facebook i Instagram amb l’etiqueta #30diesambbicibcn.

Entren al repte els patinets elèctrics

Una de les novetats d’aquest any és que se sumen al repte els usuaris del patinet elèctric i els de vehicles de mobilitat personal.

Cal que els ciclistes o altres usuaris entrin al web i es baixin l’aplicació Ciclogreen i la facin servir per registrar almenys 30 quilòmetres pedalejant durant el mes d’abril.

Un dels objectius de la iniciativa és fomentar els desplaçaments per anar a la feina en bici. Per aquest motiu la iniciativa s’ha ampliat aquesta edició als col·lectius i a les empreses.

Els promotors diuen que anar en bici és “més ràpid, segur i saludable que anar amb cotxe”. Aquest repte es va posar en marxa als Estats Units, a la ciutat de Minneapolis. La iniciativa 30 dies amb bici es fa a l’abril coincidint amb el Dia Internacional del Ciclista i el Dia Internacional de la Bicicleta.