bicing elèctric

El nou Bicing elèctric s’ha començat a implantar aquest dilluns i suposa la culminació del Bicing renovat des que es va començar a instal·lar al novembre. Amb el servei antic, les elèctriques tenien estacions pròpies, bona part ubicades en aparcaments subterranis, però ara compartiran estació amb les bicicletes mecàniques ja que els dos models tenen el mateix ancoratge.

Per distingir-les, cal fixar-se en un símbol d’endoll elèctric que tenen al parafang i a la cistella. Pel que fa a la bateria, les noves elèctriques tenen una autonomia de 60 quilòmetres amb quatre hores de càrrega. La propulsió és fina, sense sons ni vibracions, i cada pedalada permet avançar molt més que amb una mecànica.

bateria bicing elèctric

Bicis elèctriques amb comptagotes

Tot i que en un principi n’hi haurà 300, i a finals d’any arribaran a un miler, aquest dilluns trobar-ne alguna d’elèctrica ha estat gairebé missió impossible. Al mapa de disponibilitat de l’app del Bicing n’hi apareixien molt poques. A mesura que avancin els dies, el servei anirà ampliant l’oferta de bicicletes elèctriques.

Una altra diferència respecte al servei antic és el sistema de tarifes. Ara no caldrà contractar una tarifa específica per a les elèctriques, sinó que es cobrarà en funció del temps d’ús. Amb la tarifa plana de 50 euros l’any es paguen 35 cèntims els primers 30 minuts i, si se supera la mitja hora d’ús, es paguen 90 cèntims. Amb la tarifa d’ús de 35 euros l’any, la primera mitja hora de bici elèctrica són 55 cèntims i, si se supera aquest temps, també es cobren uns 90 cèntims.

bicing elèctric cistella

Novetats del servei del Bicing

A finals d’abril entraran en funcionament novetats en el servei del Bicing. Es podrà reservar una bicicleta durant cinc minuts a través de l’aplicació mòbil i també es podran agafar les bicicletes amb la tecnologia NFC, és a dir, apropant-hi el telèfon mòbil.

Des que va començar a funcionar el nou Bicing s’hi han sumat prop de 3.500 usuaris, a tocar dels 106.000, amb una mitjana de sis usos diaris de cada bicicleta nova.