La bicicleta ha estat la protagonista aquest diumenge a Barcelona. 6.000 persones han participat a la Bicicletada, un recorregut de 12 quilòmetres per a tota la família pels carrers del centre de la ciutat. Ha estat l’activitat estrella de la Festa de la Bicicleta d’aquest any, que ha culminat al passeig de Lluís Companys, amb una fira enfocada al món ciclista. Enguany, l’assistència a la pedalada ha duplicat les xifres de l’edició de 2018.

Una de les imatges més sorprenents ha estat la del carrer d’Aragó, sovint plena de vehicles motoritzats, avui ocupada només per bicicletes. L’experiència ha servit a molts ciclistes per passejar amb tranquil·litat per la ciutat. De fet, molts han comparat el “perill” que asseguren sentir quan han de circular amb els cotxes amb la “llibertat” d’ocupar avui el carrer d’Aragó. Després de pedalar, els ciclistes han pogut passejar entre diferents parades, on s’hi han fet xerrades per conscienciar sobre la pol·lució dels cotxes i veure les últimes novetats en el sector de les bicicletes.


La festa, que se celebra cada any amb l’arribada de la primavera, busca promoure l’ús de la bici com a mitjà de transport habitual. Avui, a més, ha servit per presentar en societat el nou Bicing elèctric, que començaran a introduir-se aquest abril. En la primera fase n’hi haurà 300 i a principis de 2020 ja n’hi haurà un miler en servei.