La tortuga que va pondre ous a la platja de la Mar Bella podria retornar al litoral barceloní per fer un altre niu. Segons Sílvia Giralt, oceanògrafa del CRAM, durant l’època de nidificació les tortugues fan fins a tres nius i per això “és previsible que la mateixa tortuga pugui tornar a fer un altre niu a Barcelona”. Per aquest motiu, el CRAM ha articulat un grup de vigilància nocturna que patrullarà per la costa per si apareix de nou aquest animal.

Marcar-la per fer-li proves

A part d’ajudar-la a fer nius segurs, un dels motius d’aquesta patrulla és marcar-la. A través d’un marcatge amb satèl·lit el CRAM és capaç de localitzar la tortuga per fer-li proves i comprovar que el seu estat de salut és òptim.

S’obrirà el projecte a la ciutadania

Les jornades per custodiar els ous que són a la sorra seguiran fins que els ous es descloguin, és a dir, aproximadament fins passats 60 dies. Els voluntaris del CRAM reconeixen que les jornades són de tres hores i s’acaben fent cansades, sobretot durant la nit. Per aquest motiu, el CRAM oferirà formacions als ciutadans per acreditar-los per formar part d’aquest equip de vigilància. D’aquesta manera, expliquen els voluntaris, se’ls alliberarà de tanta càrrega de feina.