La font dels Pins, situada prop del carrer de la Santíssima Trinitat del Mont, és la font natural més pròxima al nucli antic de Sarrià. Els sarrianencs fa molts anys que la visiten, però en els últims temps ha caigut en desús. Durant el confinament pel coronavirus, els veïns l’han tornada a retrobar, però l’han trobada en molt mal estat. Per això demanen que l’Ajuntament actuï per recuperar-la i no es perdi aquest lloc emblemàtic del barri.

“Em sembla deplorable que la tinguin així”, lamenta Montserrat Juanet, veïna de Sarrià, “és una font que ha sigut molt maca durant anys: quan hi venia de petita i després amb els meus fills als anys 80 sempre havia estat ben conservada i neta. Mai no l’havia vista en tan mal estat”, afegeix. Des de l’Associació de Veïns de Sarrià volen que s’arregli i es netegi, però també que es comprovi si l’aigua és potable. D’aquesta manera recuperarien un espai de lleure pel veïnat al costat de casa i als peus de Collserola.

Les fonts, patrimoni del parc

La recuperació de fonts i el seu manteniment és essencial perquè no es perdi aquest patrimoni que durant molts anys ha estat un lloc d’esbarjo per als barcelonins. En alguns casos són els mateixos veïns que col·laboren en aquesta recuperació i, de fet, des de l’Associació de Veïns de Sarrià no descarten netejar i adequar l’espai ells mateixos, però demanen suport al consistori.

“Nosaltres el que demanem és que l’Ajuntament ens digui com hem de procedir: si ho volen adequar ells o ho hem de fer des d’una iniciativa ciutadana. A la nostra entitat tenim gent disposada a ajudar i participar en la neteja, però volem saber que l’administració ens acompanya, que ens digui com hem de procedir, on dipositar els residus, etc.”, explica Jordi Bosc de l’AV Sarrià. De moment, el regidor del districte de Sarrià – Sant Gervasi, Albert Batlle, s’ha mostrat interessat a conèixer l’espai.