Com fer planter, crear compost o conservar llavors són algunes de les informacions que el Damià Gibernet, àlies AgroYoutuber, explica a través dels seus vídeos. Gibernet viu al Parc Natural de Collserola i és aficionat a la pagesia. En el seu temps lliure, ha recuperat varietats autòctones, com el tomàquet mandó o la gallina de Sant Cugat.

Durant el confinament va decidir crear el canal de YouTube AgroYoutuber’, en què explica de forma didàctica curiositats i informació pràctica sobre pagesia, perquè cadascú ho pugui aplicar a casa seva, tant al seu jardí com al seu balcó.

Informació que no és a internet

“Determinades varietats hortícules com el tísic de Molins o la col de la gitana no són a internet. Aquests coneixements estan a punt d’extingir-se i ningú ho ha plasmat enlloc”, explica el Damià Gibernet. Per això, amb l’ajuda de la fotògrafa Victoria Labadie, el mes de març van començar el canal AgroYoutuber, que ja té una desena de vídeos i pretén anar ampliant-ne cada 15 dies.

Conservar el saber tradicional

Durant el confinament pel coronavirus, Damià Gibernet va començar a penjar vídeos sobre agricultura i ramaderia, per tal de compartir amb la ciutadania el coneixement que ell ha heretat de família i veïns. D’aquesta manera, Gibernet vol conservar el saber tradicional que diu “abans es transmetia de generació en generació a la vora del foc però ara ho fem a la vora de l’ordinador”.