foto: alfons Puertas - Observatori Fabra aquest 5 d'octubre de 2020

En sincronia amb el que ha passat les darreres dues setmanes, el temps ens tornarà a deixar una setmana partida per dos: una primera meitat més que suau, fins i tot càlida, i un final de setmana en què l’ambient de tardor avançada tornarà a fer-se notar.

Ponent, garbí i migdies semiestiuencs

D’entrada la primera meitat de la setmana vindrà marcada pels migdies agradables i fins i tot càlids. Es podran superar els 25 ºC a primera hora de la tarda entre dimarts i divendres, sobretot els dies que el vent de ponent faci acte de presència.

Malgrat tot, les nits continuaran recordant que la tardor és aquí i continuarà la fresca matinal. Sol i núvols que no haurien de deixar pluja, com a mínim fins divendres.

Un altre canvi brusc el cap de setmana

Un cap de setmana més (i ja en seran tres de seguits) tindrem un canvi important en el temps. Per bé que és cert que la temperatura no caurà tan en picat com les darreres dues setmanes, una altra situació de nord i nord-oest podria visitar casa nostra.

Primer, amb una desestabilització del temps i alguns ruixats o tempestes, una situació que a hores d’ara s’entreveu més factible per a dissabte. Posteriorment, un altre descens contundent de la temperatura que ens durà de nou cap a l’ambient de novembre.

Mapes en mà, el descens de la temperatura ens encaminarà de nou a mínimes properes als 10 ºC (i per sota a la part alta de la ciutat) i a màximes que podran quedar per sota dels 20 ºC. A hores d’ara és més segur el descens contundent de la temperatura que no pas la possibilitat de pluja, tot i que són molts els mapes que apunten també al risc de xàfecs i tronades per a dissabte.

Un octubre com els d’abans?

L’octubre ha començat amb nits de novembre i migdies d’octubre i, tot i que tindrem aquest petit estiuet fins divendres, els mapes apunten ja a aquesta clatellada abans d’acabar la setmana.

A més a més, més enllà no hi ha indicis d’un clar retorn a l’escalfor sinó més aviat a un manteniment de la fresca. Falta molt per acabar el mes però aquest octubre podria ser com els d’abans, si més no des del punt de vista termomètric. El balanç final, el dia 31, ens dirà el veredicte definitiu.