Aquest dimarts, 29 de setembre, és sant Miquel i, malgrat que es coneix menys que l’estiuet de Sant Martí, l’11 de novembre, el de Sant Miquel també acostuma a notar-se. En aquest sentit, la dita popular diu: “Per Sant Miquel la calor torna a baixar del cel”.

Aquest 2020 hem viscut l’arribada del fred hivernal de forma una mica prematura, ja que des del 2002 no arribava tan aviat i l’estiuet, molt probablement, ens portarà una normalització dels termòmetres, més que no pas un ascens marcat de la temperatura.

Augment de la temperatura diürna

Aquest dilluns al matí la temperatura s’ha mantingut per sota dels valors habituals per a l’època al matí, però després s’han normalitzat. Han estat clarament superiors als del cap de setmana.

Aquest dimarts ha començat amb alguns núvols i això ha facilitat que la nit hagi estat una mica menys freda que l’anterior, amb registres d’entre 14 i 17 ºC. Els valors màxims podran fregar els 25 ºC a Barcelona.

Els valors màxims seguiran pujant entre demà i dijous, de manera que podran arribar fins als 27 o 28 ºC, però amb força contrast tèrmic entre el dia i la nit. 

I, de nou, baixada tèrmica el cap de setmana

Aquest estiuet de temperatura diürna no es mantindrà gaires jornades, ja que tot sembla indicar que una massa d’aire polar tornarà a apropar-se a casa nostra entre divendres i diumenge, és a dir, durant el primer cap de setmana d’octubre.

Model GFS de temperatura a 5.000 metres per a dissabte 03/10/20