(ACN / Redacció ) El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, ha descartat aquest dimecres que l’arribada de turistes pugui provocar un canvi en la fase de sequera que acabi implicant noves restriccions. “Tot i que s’incrementi el turisme no afectarà els canvis d’estat de la sequera perquè a les planificacions ja preveiem aquest increment de població”, ha detallat en declaracions a la premsa abans d’una trobada amb mig miler de representants del sector a Barcelona. Reyes també ha argumentat que hi ha un efecte d’equilibri entre la població que va d’unes poblacions a les altres. “Només canviant d’estat (de la sequera) hi poden haver noves restriccions”, ha recordat.

Per la seva part, la directora general de Turisme del Govern, Marta Domènech, ha destacat els esforços fets per l’hostaleria i la restauració els darrers anys per retallar el seu consum d’aigua. “El sector està compromès i té moltes ganes de fer la feina ben feta, tot i que fa anys que la fa”, ha defensat.

A la reunió hi han participat representants de patronals, ajuntaments, empreses i entitats. L’ACA es reunirà a mitjans de maig per tractar aquest mateix assumpte amb el sector industrial.

El consum d’aigua dels turistes als hotels de luxe

Fa pocs dies després Barcelona Regional va publicar un estudi sobre el consum d’aigua que fan els turistes que visiten Barcelona. Mentre que als hotels més modestos el consum mitjà és de 130 litres per persona i dia, en els de quatre estrelles es calcula que consumeixen una mitjana de 375 litres per persona i dia i en els de cinc estrelles el consum s’enfila fins a 545, cinc vegades més que el consum mitjà d’un barceloní, que se situa en els 106 litres diaris. Segons aquestes dades, el turisme hoteler suposa el 12 % del total del consum d’aigua a Barcelona.