El president de la Generalitat, Pere Aragonès, impugna el relat que considera que Barcelona és una ciutat insegura: “Les xifres desmenteixen que sigui el Far West“, ha dit en una entrevista al ‘bàsics‘. Tot i això, Aragonès considera que “cal garantir la sensació de seguretat, que és fonamental, més enllà del que diguin les xifres“, que ha apuntat que indiquen que els delictes denunciats als Mossos d’Esquadra han baixat a la ciutat un 14 % respecte al 2019, any previ a la pandèmia.

Aragonès s’ha compromès a “treballar per reforçar el nombre d’efectius de la policia a Barcelona“, tot i que ha recordat que en els darrers dos anys s’han incorporat 600 efectius més dels Mossos a la ciutat i que s’està avançant en la comissaria conjunta amb la Guàrdia Urbana al carrer de Pau Claris.

En l’entrevista, el president també ha acceptat que “cal limitar l’impacte negatiu dels creuers” i ha defensat el fitxatge d’Astrid Barrio perquè elabori les bases de l’Acord de claredat. Tot plegat, quan falta poc més d’un mes per a les eleccions municipals 2023.

L’entrevista s’ha pogut seguir simultàniament en directe per la TDT, a través del portal de notícies de betevé i al perfil de Twitter del ‘bàsics’.

20:41
   

Aragonès se sent “sorprès” pel posicionament de Junts davant de l’acord de claredat

La proposta d’un acord de claredat no busca portar la qüestió nacional les eleccions municipals segons ha explicat Pere Aragonès a l’entrevista al programa ‘bàsics’. El president ha defensat que busca “escoltar totes les propostes que hi hagi per resoldre el conflicte polític“. Tot i això, assegura que se sent “sorprès” pel posicionament de Junts perquè, al cap i a la fi, diu, la seva proposta consisteix a “pactar uns criteris per tornar a fer un referèndum” i lamenta que més enllà de les crítiques Junts no hagi fet cap proposta.

20:39
   

“La militància serà qui decidirà els pactes postelectorals”

Preguntat per possible pactes postelectorals Aragonès no s’ha tancat a cap possibilitat i ha assegurat que “la militància serà qui decidirà els pactes postelectorals”. En qualsevol cas, ha assegurat que treballarà “amb lleialtat institucional” independentment de qui sigui finalment escollit per governar la ciutat . 

20:33
   

“Tenim molt de marge de millora i ho reconec”

Tot i que el president de la Generalitat ha entonat un mea culpa en política d’habitatge – “tenim molt de marge de millora i ho reconec”, ha dit- ha assegurat que treballen per incrementar en 10.000 habitatges de nova construcció el parc públic d’habitatge a Catalunya. Tot i això, ha reconegut que a Barcelona i l’àrea metropolitana és més difícil disposar de sòl i que, per tant, sobta sobretot per disposar d’edificis que ja estan construïts.

20:27
   

Pere Aragonès defensa la connexió del tramvia per la Diagonal 

El president Pere Aragonès ha defensat el model de pacificació que implica les superilles, però ha lamentat que Barcelona tingui mancances en transport públic: “La idea de les superilles s’adiu amb el que es fa en moltes ciutats, però l’aplicació ha d’anar en paral·lel a altres actuacions com la millora de Rodalies“. Tot i això, ha lloat la xarxa d’autobusos i de metro i ha assegurat que el govern de la Generalitat està compromès en continuar-lo millorant. En aquest sentit, ha assegurat que té la voluntat de facilitar la connexió del tramvia entre la plaça de Francesc Macià i Verdaguer.

20:16
   

“L’aeroport mereix ser gestionat des del territori”

En ser preguntat sobre l’aeroport de Barcelona, Pere Aragonès ha defensat que “més que la dimensió el que és importa és la gestió”. En aquest sentit, ha defensat que “l’aeroport mereix ser gestionat des del territori” amb la participació de diferents administracions, entre les quals l’Ajuntament de Barcelona, i entitats econòmiques i socials. I ha afegit que una gestió des de Madrid “no té cap mena de sentit“. Pel president de la Generalitat, però, no hi ha dubte que “l’aeroport ha d’incrementar el nombre de vols intercontinentals”.

20:06
   

El 75 % dels creuers han de sortir o acabar a Barcelona 

Pere Aragonès aposta perquè el 75 % dels creuers que paren a Barcelona ho facin com a punt d’inici o final del recorregut. “Els creueristes han d’aportar el màxim valor afegit i s’han de limitar les externalitats negatives”, ha dit a l’entrevista al programa ‘bàsics’ de betevé. Aragonès ha qualificat de “positiu” el turisme de creuers tot i que ha reconegut que cal limitar-ne els efectes negatius.