Una imatge del BioBlitz del 2018. Fotografia: AMB

Aquest cap de setmana se celebrarà la tercera edició del BioBlitz metropolità. Es tracta d’un projecte obert a tothom per tal de gaudir i conèixer la gran biodiversitat de què disposem a l’àrea metropolitana.

El BioBlitz metropolità intenta fer un inventari de les espècies trobades. Totes les dades obtingudes aniran a parar a les plataformes Ornitho i Ocells dels Jardins de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO).

Una imatge del BioBlitz del 2018. Fotografia: AMB

Enguany, sense activitats organitzades

Aquest 2020, la covid-19 no permetrà la celebració d’actes en grup que permetin ensenyar i divulgar sobre la natura i la biodiversitat dels espais naturals de Barcelona i els seus voltants.

Tot i això, l’Àrea Metropolitana de Barcelona encoratja a aprofitar aquelles franges en què se’ns permet passejar, per fer observacions a l’aire lliure en parcs o platges i fotografiar-los citant @ParcsplatgesAMB a Twitter i Instagram i fent servir el “hashtag” #BioblitzMetropolità20.

Es tracta simplement de fotografiar flora i/o fauna de parcs i platges de casa nostra amb l’objectiu principal de fer un recompte d’espècies i obtenir una fotografia de la biodiversitat al territori metropolità i alhora fer partícip a la ciutadania de la necessitat de cuidar i mantenir aquests espais en bon estat de salut.

Recordeu que podeu consultar en tot moment la fauna de casa nostra a través del visor de fauna de l’AMB.

Durant la setmana de l’1 al 5 de juny, l’AMB organitzarà diversos directes via Instagram, en què alguns experts explicaran els resultats obtinguts d’aquesta iniciativa que celebra enguany la seva tercera edició.

En la primera edició del BioBlitz metropolità, que va tenir lloc el 20 de maig del 2018, hi van participar més de 1.200 persones. En total, es van fer més de 1.000 observacions: 839 de fauna i 165 de flora, i es van identificar 188 espècies diferents, 41 de les quals protegides.