Dilluns vinent, 1 de juny, serà una jornada festiva a la ciutat, en celebració de la segona Pasqua. Coincidirà amb l’arribada d’un canvi de tendència meteorològica, després de molts dies amb sol, calor i xafogor.
Inici de la retirada de l’anticicló
Dilluns està marcat en vermell al calendari per diversos factors: serà dia festiu a Barcelona i coincidirà amb el primer dia que es podrà sortir de la ciutat per anar a altres ciutats de la regió metropolitana, segons va informar el Departament de Salut dimarts. Tot i això, probablement, el temps no acompanyarà per fer gaires activitats a l’aire lliure. Queden força dies encara, però podria confirmar-se la retirada de l’anticicló de les Azores que farà més de 15 dies que ens abraça.
Tot sembla indicar que ja durant el cap de setmana començarà arribar una massa d’aire una mica més fresc i dilluns podria començar amb pluges al Pirineu que s’aniran estenent per diversos punts del territori a mesura que avancin les hores. Serà a la tarda quan hi hauria més risc de pluja a la metròpolis de Barcelona. Aquest canvi de temps vindria acompanyat d’una lleugera davallada de la temperatura, però el més significatiu no és que pugui ploure durant la segona Pasqua, sinó que marcaria un canvi de tendència meteorològica, amb un inici de juny menys calorós que aquest mes de maig.
Com saber quan se celebra la segona Pasqua?
La segona Pasqua se celebra com a festa local a Barcelona i algunes ciutats de la regió metropolitana. Es tracta d’una festivitat vinculada al calendari religiós i pot anomenar-se també Pasqua Granada o Pentecosta.
Igual que la resta de dates de la Pasqua, la seva celebració està condicionada pel dia de la primera lluna plena de la primavera. Per saber exactament el dia de celebració de la Pentacosta, s’ha de comptar cinquanta dies des del Diumenge de Pasqua.