Imatge de la platja del Bogatell
Xafogor a primera línia de mar

La mesura casolana de la capa superficial de l’aigua del mar feta per @btveltemps dimecres al matí ha donat com a resultat una temperatura de 26,3 graus, un valor encara molt suau, propi dels dies més càlids de l’estiu.

Es tracta d’una dada superior a la que va obtenir ara fa uns pocs dies en Diego Lázaro, el meteoròleg que s’encarrega des de fa més de 10 anys de mesurar-ne la temperatura a la Barceloneta.

La màxima de l’estiu: 26 graus

Aquest estiu, malgrat el context de temperatura extrema viscut durant els primers dies d’agost, la capa superficial del mar no ha arribat a assolir valors de rècord, tal com va passar el 2017. La temperatura més elevada que s’ha anotat enguany a la Barceloneta ha estat de 26,1 ºC, concretament en l’observació dels dies 10 i 23 d’agost.  Els 26,3 ºC de dimecres, 5 de setembre, podria suposar el valor més elevat de l’estiu. Caldrà, però, esperar fins a finals de setmana que l’observador de la Barceloneta realitzi i publiqui la dada oficial per comprovar si finalment ha estat així.

Convé destacar que el rècord de la sèrie de dades iniciada l’any 2006 es va produir l’any 2017, concretament el 4 d’agost, justament el dia de més calor de tot l’any passat a Barcelona. En aquella jornada l’aigua del mar a la Barceloneta assolir un valor més propi del Carib que no pas del Mediterrani: 27,6 ºC.

Cal esmentar, finalment, que enguany la temperatura s’ha mogut poc per sobre la mitjana al llarg de tot l’estiu, entre 0,5 i 1 grau per damunt, per bé que puntualment s’ha arribat a ubicar per sota algunes setmanes.

A continuació podeu recuperar les imatges de la mesura en directe realitzada per @btveltemps a l’espigó de la Mar Bella: