Els models meteorològics pronosticaven el pas d’un petit embossament d’aire fred en altura durant la matinada de dissabte, un fet que podia incentivar la formació de tempestes en sectors pròxims a la Costa Central i, sobretot, cap a la Costa Brava.

Dit i fet. Tot just clarejava quan s’han gestat els primers nuclis tempestuosos mar endins, davant el litoral barceloní. Les tempestes han guanyat empenta amb celeritat i s’han anat desplaçant cap al nord-est, fins a afectar de ple el nord del Maresme, i més tard, més desgastades, indrets de la Costa Brava.

D’entre els registres de precipitació més rellevants cal destacar els 21 litres d’Arenys de Mar, 18 litres a Mataró, 17 a Calella o 14 a Malgrat de Mar, entre d’altres. La pluja no ha arribat a Barcelona ni tampoc a les localitats del Baix Maresme.

Barcelona, al marge de la pluja però no de l’espectacle elèctric

Per bé que la pluja no ha arribat a Barcelona, des de la ciutat sí que s’ha pogut gaudir de l’espectacle elèctric i tota l’espectacularitat de les potents nuvolades. El fet que la tempesta circulés damunt del mar, a pocs quilòmetres de les platges barcelonines, ha permès que els aficionats a la meteorologia i la fotografia poguessin captar imatges realment espectaculars i d’una gran perspectiva.

La tempesta no tan sols ha estat visible des de la costa, també s’ha pogut veure bé des de diverses localitats del prelitoral, fins i tot des de l’interior del país. Els mapes del temps no anuncien més xàfecs o tempestes abans de dimarts vinent. Un important canvi de temps a mitjans de setmana farà reaparèixer les precipitacions arreu del territori. Recollim, a continuació, algunes de les fotografies més impactants que han compartit els diversos observadors a través de les xarxes socials.