La inestabilitat que fa dies que afecta Barcelona i bona part del país ha anat a més aquest dimarts i ha afavorit de nou la formació de ruixats i tempestes puntualment fortes. El dia s’ha llevat amb el cel ben ras a Barcelona, però amb el pas de les hores la insolació, combinada amb la presència d’aire fred en altura, ha disparat les nuvolades arreu.

Abans del migdia ja han descarregat els primers ruixats en sectors del Vallès Oriental o el Maresme, localment forts i acompanyats d’aparat elèctric i calamarsa o pedra. Pels volts de les 15 h, s’ha format una tempesta forta al sud de Vallès Occidental. Aquesta tempesta ha deixat pedra i calamarsa a diverses localitats d’aquest entorn com Sant Cugat o Sabadell. Els registres de precipitació han estat modestos pel fet que ha durat poca estona, però han arribat a deixar fins a 14 litres a Granollers o a Cerdanyola del Vallès.

La tempesta ha escombrat Barcelona de nord a sud

La tempesta vallesana ha saltat Collserola i ha anat escombrant la ciutat de Barcelona de nord cap a sud pels volts de les 15 h. La pluja ha caigut de forma intensa, i també ha anat acompanyada de calamarsa en molts casos. No ha plogut a tot arreu ni de la mateixa manera. Els barris de la part baixa n’han quedat més al marge. Fins a les 16 h s’havien recollit 18 litres a Vallcarca, 13 a Sant Gervasi, 10 a Sarrià o 3 a betevé (barri del Poblenou).

Els ruixats i les tronades es podran anar succeint al llarg de la tarda. Fins al vespre es manté la possibilitat que noves tempestes continuïn afectant de forma intermitent Barcelona.

El temps insegur i atípicament fresc per les dates es mantindrà encara uns dies més a la ciutat, com a mínim fins al cap de setmana.